315 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapeikippenbouillonknoflookkruidnagellaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrunderbouillonsjalottomaattomatenpureewaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Perfecte lamspastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, ei, engelse mosterd, knolselderij, lamsbotten, lamsbraadvet, lamsjus, lamsniertjes, lamsvlees, laurier, linzen, olijfolie, rode ui, tijm, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Runderstoofpot voor studenten

Ingrediënten:
bloem, doorregen runderlappen, knolselderij, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijn, tijm, ui, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Navarin d'agneau

Ingrediënten:
bloem, doperwten, knoflook, krielaardappelen, lamslapjes, lamsschouder, laurier, lente-ui, meiknol, olie, tijm, tomaten uit blik en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Gumbo met kip

Ingrediënten:
andouille, bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde chilipeper, gedroogde tijm, kip, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, lente-ui, peterselie, pimentkorrels en water

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gebraiseerde kalfswang

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsfond, kalfswang, knoflook, koolzaadolie, laurier, prei, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Diner / hoofdgerecht uit Fast food:

Vol-au-vent (kippenpastei)

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, kip, kruidnagel, laurier, prei, selderij, tijm, ui en wortel

Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Ossenstaartbitterbal met Le Puy-linzen

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cornflakes, ei, gelatine, jeneverbessen, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, puy-linzen, grove mosterd, ossenstaartbouillon, ossenstaart, paneermeel, peperkorrels, sjalot en tijm

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - zomerversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, pastis, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - winterversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cognac, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Bal Bourguinon - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Halve coq au vin

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, brandy, champignons, cognac, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrel, rode wijn, rugspek, tijm, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Steak & kidneypie

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, ei, guinness, kalfsnier, kastanjechampignons, knolselderij, koolrabi, laurier, meiknol, peterselie, sukadelappen, tijm, ui, vleesbouillon en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Southern fried chicken

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bloem, bruine basterdsuiker, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, karnemelk, kippendijen, kippenpoten, knoflook, knoflookpoeder, laurier, rietsuiker, rodekool, rodewijnazijn, tijm, uienpoeder, venkelzaad, zeezout, zoete aardappel en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Bruine fond

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloem, groene selderij, knoflook, laurier, peterselie, rode wijn, runderschenkel, spekzwoerd, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Navarin met mosterd-croutons

Ingrediënten:
bloem, bruine fond, courgette, grove mosterd, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, krielaardappelen, laurier, mager lamspoulet, meiknolletjes, stokbrood, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Wildbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, beenderen van groot wild, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterseliestengel, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortelen

Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte wortelen met geitenkaas en wasabi-erwten

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, fleur de sel, franse sjalot, jonge geitenkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, melk, olijfolie, paarse wortel, peper, steranijs, tijm, wasabi-erwten en waterkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Oeufs en meurette

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, knoflook, laurier, mager spek, oud stokbrood, rode wijn, rode wijnazijn, runderfond, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Lunch / snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Kroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, knolselderij, laurier, nootmuskaat, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, runderpoulet, sherry, tijm, ui, winterpeen en zout

Soort:
vlees / frituur
Haal meer recepten op...