67 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelpureearachideoliebloembotereiwitfrituuroliegehakthamburgerskipknoflookmelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselietarwebloemuivetvleesvervangerwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Broccolibitterballen

Ingrediënten:
broccoli, cayennepeper, ei, kappertjes, kruimige aardappel, mosterd, olie, paneermeel, panko, parmezaanse kaas, peper, venkelzaad en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde balletjes garnalengehakt - perkedel oedang biasa

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, broodkruim, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, eiwit, goela djawa, hollandse garnaal, knoflook, paneermeel, peper, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelschnitzel

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, ei, olijfolie, paneermeel, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit singapore:

Singapore-croquetten - Singapore-croquettes

Ingrediënten:
aardappel, aardappelpuree, arachideolie, beschuitkruim, ei, frituurolie, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groene spaanse peper, knoflook, mager rundvlees, paneermeel, ui, verse koriander, verse peterselie, witbroodkruim, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tuinbonenburgers

Ingrediënten:
aardappel, citroen, ei, geelwortelpoeder, groene chilipeper, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, olijfolie, paneermeel, spinazie, tuinbonen, venkelzaad, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Zalmkoekjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, citroenrasp, ei, ketchup, olie, paneermeel, peterselie en roze zalm uit blik

Soort:
ovenschotel
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gefrituurde koolvis met skordalia

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, knoflook, koolvisfilet, kruimige aardappel, olijfolie, paneermeel, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Frikadellen van vis en garnalen - pergadel ikan dan oedang

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bieslook, broodkruim, citroen, ei, frituurolie, knoflook, noorse garnalen, paneermeel, prei, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, voorjaarsui, wijtingfilet, zeevisfilet, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Ganzeneierengehakt met wilde spinazie

Ingrediënten:
aardappels, broodkruim, ganzeneieren, kerriepoeder, kerriesaus, kippeneieren, olie, paneermeel, ui, wilde spinazie, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes uit India

Ingrediënten:
ei, frituurolie, garam masala, gemberpoeder, kalfsgehakt, kip, kruimige aardappels, kurkuma, matsemeel, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Bijgerecht uit Eten in Italie:

Aardappeltaart

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, buffelmozzarella, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prosciutto cotto, provola en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Urug patata - Aardappelchaps - Gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes met dikke korst

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Haal meer recepten op...