67 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbruine basterdsuikereidooiereiwitknoflookkomkommerkoriandermelknootmuskaatolieolijfoliepaneermeelpeperpeterseliesjalotslagroomuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Indonesie:

Eenvoudige salade uit Bandung 1 - selada biasa Bandoeng 1

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, kropsla, peper, pindakaas, sjalot, tomaat, trassi, verse bladselderij, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Indonesie:

Eenvoudige salade uit Bandung 2 - selada biasa bandoeng 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ijsbergsla, ketjap benteng manis, komkommer, peper, pindakaas, rode paprika, rode ui, sambal badjak, sinaasappelsap, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djinten, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, komkommer, koriander, laos, maïsolie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde balletjes garnalengehakt - perkedel oedang biasa

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, broodkruim, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, eiwit, goela djawa, hollandse garnaal, knoflook, paneermeel, peper, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde balletjes van garnalen gehakt uit Makasar - perkedel oedang makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, ei, goela djawa, maïzena, makreelfilet, noorse garnalen, peper, sambal trassi, sesamolie, steurgarnaal, verse garnalen, wijtingfilet, zeevisfilet, zeezout en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bobotie

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine suiker, citroensap, ei, kerrie, kerstomaat, knoflook, melk, paneermeel, peper, rozijnen, rundergehakt, ui, varkensgehakt, witbrood en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Witte kool met zure room

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, karwijzaad, peper, plantaardige olie, suiker, witte kool, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Algerijnse gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
boterham, citroenen, citroensap, ei, gedroogde munt, gedroogde witte bonen, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

La pastilla - Eenpersoonskippenpasteitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Haring in remouladesaus

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, ei, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, room, selderijzout, suiker, ui en zoute haring

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees in de magnetron

Ingrediënten:
basterdsuiker, bruine rijst, citroensap, druivenbladeren, eiwit, kaneel, knoflook, krenten, magere yoghurt, mager lamsvlees, pijnboompitten, piment, tomaten, ui en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Lamsvleesblanquette - blanquette d'agneau

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, champignon, citroensap, eierdooier, lamsschouder, nootmuskaat, peper, suiker, ui, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / feestdagen
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / buffet / voorgerecht uit Luilekkerland:

Tomaten met doperwtenvulling

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesdoperwtjes, ei, peper, peterselie, suiker, tomaten, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Thai-style Fried Rice Sticks / Thaise gebakken rijstnoedels

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, ei, gedroogde garnalen, garnaal, ingelegde meiknolletjes, kippenborst, knoflook, krabvlees, lente-ui, nam pla, peper, pinda's, plantaardige olie, rijstnoedels, suiker en taugé

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
gevogelte / noedels / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...