145 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijbloembotercitroencitroensapkippenbouillonknoflookknolselderijlauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreiwitsjalottijmuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pljeskavica

Ingrediënten:
aubergine, groenten, half-om-halfgehakt, mild paprikapoeder, pitabroodjes, rode peper, olijfolie, zout, uien, wittewijnazijn, zure room en zwarte peper

Keuken:
Servisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gebraden fazant

Ingrediënten:
citroensap, doorregen spek, droge witte wijn, fazant, peper, prei, vossebessengelei, wildbouillon, witte peper, wortel, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofde hazebout

Ingrediënten:
hazebouten, jeneverbes, olie, peper, prei, rode wijn, rodewijnazijn, sjalot, tijm, verse peterselie, wildbouillon, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Lunch / buffet / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Terrine van zalm en paling

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, courgette, droge witte wijn, gerookte paling, gerookte zalm, olie, peper, prei, tagliatelle, verse bieslook, verse kervel, visbouillontablet, visfond, voorgeweekte stokvis, zalmfilet, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paté/terrine
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte zalmfilets in romige saus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bier, bloem, boter, groentebouillon, kruidnagel, laurierblad, mosselen, peper, prei, room, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Vichyssoise

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, groentebouillon, olijfolie, prei, room, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Lentesoep met melde

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, bruinbrood, doperwten, ei, geitenkaas, groentebouillon, jonge kaas, knoflook, kwark, laurier, melde, munt, olie, peper, prei, radijs, ricotta, tijm, tuinkers, ui, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Broccoli uit de oven - broccoli fantasia

Ingrediënten:
bloem, boter, broccoli, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, room en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hartige mosseltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, donker bier, eieren, gemalen kaas, gist, maïsbloem, melk, mosselen, nootmuskaat, peper, prei, room, selder en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Trappistenvla

Ingrediënten:
boter, brokkeldeeg, eieren, gerookte ham, peper, prei, room, tijm en trappistenbier

Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Patrijs uit de oven met knolselderpuree

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kippenbouillon, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, patrijzen, peper, prei, rode wijn, room, selderij, sjalotten, tijm, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, garnalen, knoflook, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...