272 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloemboterbouillondroge witte wijnknoflooklaurierlaurierbladolieolijfoliepaprikapoederparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirode paprikasuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Pasta met mascarponesaus

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, kruidnoten, mascarpone, olijfolie, pasta, peper, rode wijn, rundergehakt, tomaat in blik, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kippastilla

Ingrediënten:
cognac, filodeeg, gedroogde chipotlepeper, gedroogde rode chilipeper, gerookte-paprikapoeder, ghee, grof zeezout, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, krenten, olijfolie, pijnboompitjes, poedersuiker, pure chocolade, romatomaat, roze peperkorrels, sjalotten, slagroom, spinazie, ui, urfapeper, valdespino sherryazijn, witte wijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Basilicumspätzle in saffraanbouillon met mul, venusschelpen en mosselen

Ingrediënten:
banaansjalot, basilicum, bleekselderij, bloem, citroenschil, droge vermout, droge witte wijn, ei, gedroogde chilivlokken, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, kokkels, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, rodemulfilets, saffraandraadjes, spinazie, tomaten, venusschelpen, volle melk en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Siciliaanse lasagna

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, ei, kippenbouillon, lasagna, laurierblad, mozzarella, pecorino, peterselie, pomodori uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Pastavierkantjes en doperwtjes in bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, diepvrieserwtjes, kippenbouillon, lasagnavellen, ontbijtspek, pancetta, parmaham, parmezaanse kaas, peterselie, prosciutto crudo, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch uit Jamie's Amerika:

Rustieke tortillasoep

Ingrediënten:
avocado, groene peper, kippenbouillon, knoflook, laurier, limoen, olijfolie, paprika, salie, tomaat, tomaat in blik, tortillachips, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijke stoof met worst

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, kippenbouillon, knoflook, langkorrelige rijst, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Jambalaya met kip, worst & garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, drumsticks, garnalen, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, langkorrelige rijst, laurier, olijfolie, paprika, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Surf & turfgumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, droge worst, groene paprika, garnaal, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, laurier, okra, olijfolie, peterselie, tabasco, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Couscous en moghrabieh met ovengedroogde tomaatjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, couscous, dragon, groentebouillon, grof zeezout, kippenbouillon, labne, mograbiah, nigellazaad, olijfolie, pomodori, romatomaten, ruwe rietsuiker, saffraan, ui en zwarte peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

paella valenciana

Ingrediënten:
bakchorizo, erwten, gamba, garnalen, gevulde olijven, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, paprikapoeder, rijst, rode paprika, saffraandraadjes, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, varkensfilet, verse peterselie, vlees, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

feestelijke paella

Ingrediënten:
bloem, chorizo, doperwten, gevulde groene olijven, groene olijfolie, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, mosselen, peper, rauwe gamba, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse paellarijst, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, varkensfilet, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Sipelsop (Friese uiensoep)

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, brood, ei, friese nagelkaas, kaas, nootmuskaat, peper, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Pittige kipgehaktballen

Ingrediënten:
broodkruim, cherrytomaatjes, fusilli, kipgehakt, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, korianderpoeder, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode peper, spaanse peper, ui, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Wittebonensoep met chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, cannellinibonen, chorizo, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, tijm, tomaat, ui, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tagliatelle met bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bouillon, knoflook, mager rookspek, margarine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tagliatelle, tijmblaadjes, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Risotto

Ingrediënten:
basilicum, bouillon, kaas, knoflook, olie, peper, rondkorrelige rijst, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
rijst
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Pilav met linzen en engelenhaar

Ingrediënten:
boter, bouillon, engelenhaarspaghetti, gekarameliseerde uien, kaneel, linzen, peper, piment, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Linzenvroutons en kikkerfricassée met ridderzwammen - croutes de lentilles vertes et fricassé de grenouilles aux mousserons

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gladde peterselie, kikkers, kippenbouillon, linzen, melk, pimpernel, ridderzwammen, rijstemeel, rookspek, sjalot, slagroom, tarwebloem, tomatenpuree, ui, peper, vleesjus, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Eend uit Jerez - pato a la jerezana

Ingrediënten:
bouillon, bouquet garni, doorregen spek, eend, groene olijven zonder pit, knoflook, kruidnagel, olijfolie, peper, sherry, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Haal meer recepten op...