294 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadoboterbroodcitroensapcourgettefruitgembergroentekikkererwtenknoflookkomkommerkruidennotenolieolijfoliepaprikapeperpeterselierijstspinaziesuikeruivleeswaterzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Japanse mini-aubergine met bataatfudge met citroengort, zoetzure peen, geïm- pregneerde paprika en courgettechips

Ingrediënten:
alkmaarse gort, appelsap, azijn, bataat, carotte de sable, citroen, courgette, japanse mini-aubergine, kerrie, knoflook, kummel, mosterdzaad, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, turkse aubergine, ui, venkelzaad, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Daksalade

Ingrediënten:
amandelen, boekweit, bosuitjes, citroen, doperwten, groene asperges, groenten, komkommer, koriander, munt, rode ui, sesamolie, shiitake, sla, snijbiet, sperziebonen, tahin, tamari, veldsla, water, wortel, zeewier en zout

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Groentecurry in groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Zoute notenmix

Ingrediënten:
bosui, bosuitjes, citroen, groenten, kip, kippenvlees, kokosolie, prei, water en zout

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Falafel

Ingrediënten:
koriander, peterselie, cayennepeper, citroen, frituurolie, gedroogde kikkererwten, groenten, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kurkuma, lente-uitjes, pitabroodjes, tahin, bakpoeder en tomaten

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Paella met kip & chorizo

Ingrediënten:
chorizo, citroen, diepvriesdoperwtjes, garnalen, kippenbouillonblokje, kippendijfilets, knoflook, olijfolie, paellarijst, peterselie, rode paprika, tomatenpuree, ui, wortel en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Bespaar met Jamie:

Gerookte kipperpaté

Ingrediënten:
bokking, ciabatta, citroen, extra vierge olijfolie, groenten, kipper, magere kwark, nootmuskaat en zoet gerookt paprikapoeder

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paté/terrine
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Inktvissalade - salade de poulpe

Ingrediënten:
citroen, inktvis, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, prei, rode-wijnazijn, venkelgroen, visfilet, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Paella met chorizo

Ingrediënten:
chorizo, citroen, courgette, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, peultjes, risottorijst, rode paprika, saffraandraadjes, sperziebonen, ui, versgemalen zwarte peper, vlees, worteltjes en zout

Haal meer recepten op...