117 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroencourgetteeikerstomaatknoflookkruidenmuntolijfoliepeperpeterselierode uisuikertijmuivruchtensapwaterzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Couscoussalademet uien

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, couscous, koriander, munt, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Croutonsalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, croutons, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Simpele gazpacho - gazpacho simplice

Ingrediënten:
citroensap, ijsblokjes, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Bruschetta

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, brood, citroensap, knoflook, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gebakken venkel

Ingrediënten:
anijs, basilicum, citroensap, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, venkel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse stijl orzosalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, feta, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, orzo, peterselie, ricotta, tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rijstring met zalm

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, cherrytomaten, citroensap, doperwten, gezouten kappertjes, olijfolie, peper, bladpeterselie, veldsla, zalm uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zachte rundvleescurry met kokos en rijst

Ingrediënten:
bosui, citroensap, kokosmelk, magere runderlappen, peper, thaise basilicumpasta, verse basilicum, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade met geroosterd brood

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, brood, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipkussentjes

Ingrediënten:
asperge, broodkruim, citroensap, courgette, kippenborstfilet, knoflook, koudgeperste olijfolie, mozzarella, tomaat, verse basilicum, verse bieslook, verse groene tuinkruiden, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip met olijven - pollo alle olive

Ingrediënten:
braadkip, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, verse basilicum, majoraan, verse salieblaadjes, verse tijm, witte wijn, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Poularde op de wijze van Marengo - pollo alla marengo

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge witte wijn, eieren, extra vergine olijfolie, knoflook, paddestoelen, peper, poularde, rivierkreeftjes, tomaat, verse basilicum, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Zoetzure kipspiesjes

Ingrediënten:
ananas, basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, zongedroogde tomaat en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde Provençaalse groente, mesclun met pistou en parmezaanse kaas - les petits farcis de légumes provençaux salade de mesclun au pistou et parmesan

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, mesclun, nieuwe aardappel, olijfolie, paarse artisjok, parmezaanse kaas, peper, pistou, rundergehakt, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Ontbijt / brunch uit Thug kitchen feestvoer:

Luie frittata

Ingrediënten:
bakspray, basilicum, boerenkool, broccoli, champignon, citroensap, edelgistvlokken, kastanje champignons, kikkererwt, melkvervanger, olijf, olijfolie, rode paprika, spinazie, tijm, tofu, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baby-artisjok, citroensap, ei, groene paprika, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, tomaat, tuinbonen, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Hors d'oeuvre

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, ei, aardappel, gele paprika, groene paprika, komkommer, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaat, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Haal meer recepten op...