186 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercitroeneigroentekerstomaatknoflookkoriandermuntolijfoliepeperpeterselierode paprikarode uisuikeruivruchtensapwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Gepofte zoete aardappel met hummus

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, hummus, komkommer, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zoete aardappel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, citroensap, extra vergine olijfolie, ijsblokjes, knoflook, komkommer, rode paprika, rode wijnazijn, tabasco, tomaat en ui

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Schaapsherdersalade

Ingrediënten:
bindsla, bladselderij, citroensap, dille, gele puntpaprika, groene chilipeper, komkommer, olijfolie, radijs, rode ui en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Komkommerbootjes met salade

Ingrediënten:
citroensap, ei, eierdooier, garnalen, groene paprika, knoflook, komkommer, rode paprika uit pot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gazpacho

Ingrediënten:
citroensap, ijsblokjes, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, rode paprika, tomaat, witbrood en zout

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Artisjokmargriet

Ingrediënten:
artisjokken, balsamicoazijn, bieslook, citroensap, grijze garnalen, ijsbergsla, kervel, komkommer, olijfolie, peper, sjalotje, tomaat, witte wijn en zout

Soort:
salade / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Geroosterd-broodsalade - fattoush

Ingrediënten:
bindsla, citroensap, granaatappel, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, pitabrood, postelein, romeinse sla, sumac, tomaat, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige gazpacho

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, jalapeñopeper, knoflook, komkommer, lente-ui, limoensap, olijfolie, oud brood, rode paprika, rode ui, serrano chilipeper, sjalot, tomaat, tomaat uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tabouleh - Bulgur-salade

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met groenten - ketoprak

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / soja
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

koud kunstje

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, groene olijven, groentebouillonblokje, grove mosterd, kerstomaat, komkommer, olijfolie, pasta en zwarte olijven

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde vis uit de oven - ikan kodok

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bloem, citroensap, ei, gedroogde kokos, klapper, komkommer, limoensap, makreel, prei, tomaat, ui, wijtingfilet, zeevisfilet, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensalade met yoghurt-karnemelkdressing

Ingrediënten:
champignon, citroensap, droge witte wijn, groene paprika, kalkoenborst, karnemelk, knoflook, komkommer, koudgeperste olijfolie, kropsla, magere yoghurt, nieuwe aardappeltjes, rode ui, rodewijnazijn, selderijzaad, tabasco, tomaat, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, waterkers en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

Indiase Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, garam masala, gember, granaatappel, groene peper, kikkererwten, komkommer, koriander, maaltijdsalade, papadums, paprikapoeder, tomaat, ui en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gemengde Israëlische salade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Çoban salatasi

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, groene pepers, komkommer, munt, olie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baby-artisjok, citroensap, ei, groene paprika, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, tomaat, tuinbonen, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Bijgerecht uit Smakelijke salades:

Gemengde, groene salade

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, eikenbladsla, kerstomaat, kiemen, knoflook, komkommer, koriander, kropsla, olijfolie en snijsla

Soort:
salade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Griekse salade

Ingrediënten:
citroensap, fetakaas, komkommer, olijfolie, olijven, oregano, paprika, peper, sla, tomaat, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - zomer

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, knoflook, komkommer, verse bladpeterselie en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Tacofeest Met Tortilla’s

Ingrediënten:
tomaat in blik, chilipoeder, citroensap, gehakt, koriander, knoflook, komijn, komkommer, korianderzaad, limoen, maïskolf, maïskorrels, milde olijfolie, olie, paprikapoeder, pruimtomaten, rijpe avocado’s, tomaat, rode chilipeper, rode ui, tarwemeel, bakpoeder, zout, ui, venkelzaad, water, zout, 
zout en peper en zure room

Haal meer recepten op...