241 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloembotercitroenkerstomaatkomkommerkorianderolijfoliepeperpeterselierode paprikarode uisjalotsuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Chorizo con judiones y tomates - Hete chorizo met limabonen en tomaten

Ingrediënten:
bakchorizo, bladpeterselie, cannellinibonen, cherry-tomaat, citroensap, extra vierge olijfolie, gedroogde limabonen, knoflook, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, sherryazijn, spaanse judionbonen, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Drinken / cocktails uit Cocina Nueva:

Koude venkelgazpacho

Ingrediënten:
bladpeterselie, chiliwodka, citroensap, knoflook, komkommer, libanese komkommer, rode spaanse peper, tomaat, venkelknol en wodka

Keuken:
Spaans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Guacamole alla montali

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, cannellinibonen, citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, maïskorrels, rode paprika, sjalot, tabasco en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner uit Anatolië:

Kirlangiç çorbasi - Schorpioensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, droge witte wijn, eidooier, knoflook, knolselderij, olijfolie, schorpioenvis, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Antep Ezme - Chili-paprikasalsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode ui, tomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Gegrilde sint-jakobsschelpen - vieiras de Vigo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, knoflook, olijfolie, sint-jakobsschelpen, sjalot, tomaat, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Zomerse pasta met tonijn

Ingrediënten:
ansjovis, citroenrasp, citroensap, zoet gerookt paprikapoeder, knoflook, linguine, rode spaanse peper, spaghettini, tomaat, verse bladpeterselie, oregano en witte tonijn op olie

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gegrilde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, tomaat, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Zomerse kruidencouscous

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, citroensap, couscous, extra vergine olijfolie, gemalen zwarte peper, kaneelpoeder, knoflook, sinaasappelsap, verse koriander, verse munt, zeezout en zoete tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, fijne bulgur, kaneel, knoflook, lente-ui, olijfolie, piment, verse munt, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Tagliatelle met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en pastadeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Octopus salade MET chilli

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipasta, ciderazijn, citroen, citroensap, gehakt, octopus, olijfolie, knoflook, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade
Een recept uit Thea Spierings en Food4Eyes.com - Salades

Recept uit Salades:

Mediterrane salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bladpeterselie, citroensap, doperwten, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode peper, romeinse sla, sjalot en tomaat

Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Aubergines met chermoula

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chermoula, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pikant gerookt paprikapoeder, tomaat, ui, venkelgroen, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - zomer

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, knoflook, komkommer, verse bladpeterselie en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Rijstsalade ensalada de arroz

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, groene olijven, kerstomaat, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode paprika, versgemalen zwarte peper, witte rijst, zout en zwarte olijf

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia - Okra's in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Joods
Soort:
groente
Haal meer recepten op...