726 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigembergemberpoederkippenbouillonknoflookkorianderkruidnagellauriernootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepijnboompittenrode uisuikertomaattomatenpureewaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

in een pan gebakken kip gevuld met couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kip, rozijnen, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Gans met appelsaus

Ingrediënten:
appelcider, boter, gans, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagels, peper, rozemarijn, uien, zout en zure appels

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, chilipoeder, gemberwortel, kaneelstokje, kippendijfilet, knoflook, kruidnagel, raita, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsbout, lamsfilet, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, pimentón, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Madfunia

Ingrediënten:
cayennepeper, dadelmelasse, gele rozijnen, gemalen kaneel, gemalen komijn, honing, kadaifideeg, kaneelstokje, kippendijen, knoflook, olijfolie, ui, kastanje, water, witte peper en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kwartels gevuld met couscous, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Indische Currypaste - Indische currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, gember, groene dutch red chilipeper, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kruidnagel, kurkuma, laurier, raapzaadolie, tomatenpuree, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
curry / vegan / inmaak
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gestoofde lamsschouder met pruimen en rozen

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemompeulen, gemalen koriander, kaneel, kaneelstokje, knoflook, knolselderij, kristalsuiker, kruiden, lamsschouder, rode pruimen, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Tajine van eend, honing en abrikozen

Ingrediënten:
eendenbouten, gedroogde abrikozen, koriander, gemberpoeder, heldere honing, kaneelstokje, olijfolie, korianderpoeder, tomaten, uien, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Lamstagine met doperwten en tomaten

Ingrediënten:
doperwt, kaneelstokje, komijnzaad, lamsnek, lamsschenkel, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

zoete lamsvleescouscous

Ingrediënten:
gedroogde kikkererwten, gember, honing, kaneelstokje, lamsschouder, olijfolie, rozijnen, saffraan, snelkookcouscous, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kip met mole

Ingrediënten:
bleekselderij, cacaopoeder, gedroogde rode spaanse peper, kaneel, kaneelstokje, kip, knoflook, komijnzaad, laurier, olijfolie, pure chocolade, rode wijnazijn, sesamzaad, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pulau van doperwten

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, plantaardige olie, santen, sesamolie, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht / basisrecept uit Moro Londen:

Tomatensaus

Ingrediënten:
fijn zeezout, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, tomaat en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneelstokje, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
blonde kandijsuiker, citroen, gemberpoeder, kaneelstokje, kruidnagels, laurier, rood spaans pepertje, tomaten, uien en zout

Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote / conserven
Haal meer recepten op...