156 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroengrascitroensapgemalen komijngemberpoedergroentebouillonkaneelstokjekippenbouillonkokosmelkkorianderkorianderzaadkruidnagelkurkumamuntolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliesaffraanspecerijensuikertomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenmengsel voor saté

Ingrediënten:
citroengras, geelwortel, gemberwortel, gepofte kemirinoten, kaneelstokje, knoflook, kokosolie, korianderzaad, kruidnagelpoeder, laoswortel, rode chilipepers en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot bij livornese cuscussu

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, sla, spinazie en venkel

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Feestelijke pompoensoep

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, flespompoen, gember, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagel, limoenen, pindakaas, plantaardige olie, rode peper, silken tofu, tamarindepasta, ui, venkelzaad en vissaus

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Pho he, da's lekker

Ingrediënten:
arachideolie, chilisaus, citroengras, gember, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, lente-ui, limoen, munt, omloop, rietsuiker, rijstnoedels, rode spaanse peper, runderbotten, sesamolie, sojasaus, steranijs, taugé, ui, vissaus en wittewijnazijn

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Rendang daging - Maleis rundvlees met kokos

Ingrediënten:
asam gelugur, biefstuk, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde pepers, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerisik, knoflook, kruidnagel, limoenblad, olie, sjalot, steranijs, suiker, tamarindepulp en turmeriekblad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Geurige miesoep met rundvlees en chilipeper

Ingrediënten:
biefstuk, bouillon, chilisaus, eiermie, gedroogde chilipeper, gemberwortel, kaneel, knoflook, koriander, paksoi, piri-piri, sojasaus, sugar snaps, suiker en thais basilicum

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Lams shawarma

Ingrediënten:
anijsster, arachideolie, citroensap, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koriander, kruidnagel, lamsbout, komijnzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, muskaatnoot, sumak, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Lamscurry

Ingrediënten:
bliktomaten, citroengras, gember, kaneelpijpje, kardemomzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lamsschenkel, olie, santen, ui, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pho bo

Ingrediënten:
bosui, bruine suiker, gember, kaneelstokje, knoflook, limoensap, munt, noodles, peperkorrels, pimentbolletjes, runderstoofvlees, steranijs, ui, vissaus en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jerk-Würzmischung - Jerkkruidenmengsel

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, gemalen koriander, gemalen piment, gemberpoeder, habanero-chilipeper, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lente-ui, limoensap, nootmuskaat, olijfolie, poedersuiker, rode dutch red chilipepers, schotch-bonnet chilipeper, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Jamaicaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, gember, kaneel, knoflook, kruidnagel, mosterd, oregano, rode paprika, spaanse peper, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Roghan Josh - Lamscurry

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, chilipeper, kardemompoeder, gember, ghee, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, kruidnagel, kummelzaad, kurkuma, lamslappen, maanzaad, munt, saffraan, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
curry
Haal meer recepten op...