311 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroencitroensapeifruitgemberknoflookkorianderlaoslaurierolieolijfoliepeperpeterselierijsttijmtomaattomatenpureetrassiuiwortelzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten:
asem, djahé, eieren, fruit, gula djawa, juruk purut, knoflook, kunyit, laos, lombok, olie, rode lombok, salamblaadjes, santen, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Gentse kimchi

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, chiliflakes, daikon, garum, gember, gentse mosterd, knoflook, lente-ui, muskaatpompoen, rijstazijn, sjalot, vissaus, water, witte wijnazijn, wortelen, zout en zure appel

Keuken:
Koreaans / Belgisch
Soort:
inmaak / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Belgische kimchi, basirecept

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, chiliflakes, chinese kool, daikon, garum, gember, knoflook, lente-ui, rijstazijn, sjalot, vissaus, water, witte wijnazijn, wortelen, zout en zure appel

Keuken:
Koreaans / Belgisch
Soort:
inmaak / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe belle potagère - Doperwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Duivelscurry

Ingrediënten:
aardappel, bruin mosterdzaad, citroengras, galangal, gedroogde pepers, gember, kip, knoflook, lichte sojasaus, olie, rode pepers, sjalot, suiker, turmeriek, ui, water, witte azijn en zout

Keuken:
Europees / Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Rote bete-kokossuppe / Rode bieten-kokossoep

Ingrediënten:
agavesiroop, appelsap, chilipeper, groentebouillon, kerriepoeder, kokosmelk, limoensap, olie, rode bieten, sjalot, suiker, water, witte balsamicoazijn, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty:

Kokosrijst met sambal en okra

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Pied de cochon

Ingrediënten:
boter, casinobrood, geklaarde boter, groentebouillon, kippenborst, knoflook, morieljes, peper, room, sjalot, suiker, truffel, truffeljus, varkensnet, varkenspoot, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Cranberry-ketchup - cranberry catsup

Ingrediënten:
cranberry, gedistilleerde witte-wijnazijn, gemalen kaneel, gemalen piment, selderijzaad, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Gadogado

Ingrediënten:
aardappel, cassave chips, citroengras, geelwortelpoeder, haricots verts, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, kousenband, kroepoek, laos, mild paprikapoeder, palmsuiker, pinda's, plantaardige olie, sambal oelek, sjalot, spitskool, tahu, tamarindepulp, taugé, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoenfilet met sinaasappel

Ingrediënten:
citroen, kalkoenfilet, peper, sinaasappelen, sinaasappellikeur, sjalotjes, suiker, tomatenpuree, vetstof, water, wijnazijn en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Open lasagne van noordzeekreeft

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, chilipeper, dille, gekonfijte tomaten, honing, knoflook, knoflookolie, kreeftsaus, lasagnevellen, mosterd-citroensaus, noordzeekreeft, olijfolie, sjalot, suiker, tijm, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Langzame bonenstoofpot

Ingrediënten:
bonenweekvocht, bruine suiker, droge mosterd, grof zout, melasse, pintobonen, rode bonen, ui, water, witte bonen en zout varkensvlees

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gebakken hazenfilet met peertjes

Ingrediënten:
appelen, appel-perenstroop, azijn, citroen, hazenrugfilet, kaneelstokje, laurier, peper, peren, rodekool, saffraan, sjalotje, suiker, tijm, ui, vetstof, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Haal meer recepten op...