70 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouilloncitroensapeigemberpoederkipknoflookkokosmelkkorianderkurkumalichte sojasausmaïzenaolieolijfoliepeperrijstsesamoliesojasaussuikeruiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kip met mandarijn-aroma

Ingrediënten:
azijn, chilipeper, frituurvet, gedroogde mandarijnschil, gember, kip, kippenbouillon, lente-ui, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Haaievinnensoep

Ingrediënten:
chinese rode azijn, gember, haaienvinnen, heldere bouillon, kipfilet, lente-uien, lichte sojasaus, magere achterham, maïsolie, marinade voor kipfilet, medium dry sherry, mosterd, reuzel, saus bij haaievinnensoep, shaoxing wijn, sojaolie, taugé en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, couscous, geblancheerde amandelen, gedroogde kikkererwten, gemberpoeder, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, komijn, koudgeperste olijfolie, krenten, kurkuma, ui, versgemalen zwarte peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / couscous
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Minibrochettes

Ingrediënten:
gele paprika, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, peper, rode paprika, sesamolie, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kippenreepjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, cayennepeper, citroen, gemberpoeder, kaneelpoeder, kipfilet, kippenbouillon, peper, peterselie, rozijnen, ui, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / lunch / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Oosterse kippakketjes

Ingrediënten:
filodeeg, gember, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, kurkuma, rood pepertje, saffraan, sojasaus, spruitgroente en ui

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kip met citroen

Ingrediënten:
citroenen, gemberpoeder, kip, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, laurier, olijfolie, saffraan, uien, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Mie met kip

Ingrediënten:
bosui, eiermie, gekookte ham, gember, kipfilets, kippenbouillon, knoflook, maïzena, margarine, olie, peper, peultjes, sesamolie, sherry, suiker, ve-tsin en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao sansi - Drie reepjes-schotel

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, ei, eend, kip, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, peper, rijstwijn, sesamolie, varkenslever, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qiguo ji - Gestoomde yunnan-kip

Ingrediënten:
chilibonensaus, droge sherry, gember, kip, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise kip-panangcurry

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, jasmijnrijst, kaffirblad, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, lente-ui, panang pasta, peper, rode currypasta, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip-kikkererwtencurry

Ingrediënten:
bouillon, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, kikkererwten, kipfilet, knoflook, korianderblaadjes, sesamolie, tamarindepasta en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Noodles with Prawn Sauce / Noedels met garnalensaus

Ingrediënten:
droge sherry, eiernoedels, garnalen, gedroogde chinese paddenstoelen, gekookte magere ham, gember, heldere bouillon, kippenvlees, knoflook, lente-ui, maïzena, plantaardige olie, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sandra Bekkari en Beeld Ambassadeurs - Fast Food

Lunch / avondmaal uit Fast Food:

Tom Kha Kai met kip

Ingrediënten:
champignon, chilipeper, chinese kool, citroengras, gember, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, puntpaprika en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Lunch / lichte maaltijd uit Marie Claire Crispy:

Kip en misosoep

Ingrediënten:
babymais, gember, kaneel, kipfilet, kippenbouillon, lente-ui, shiitake, sugar snaps en witte miso

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jonas Cramby, Roland Persson en Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Groene-Curry Ramen

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gefrituurde uitjes, gember, japanse sojasaus, kaffir-limoenblaadjes, kip, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kousenband, laoswortel, ramen noodles, rijstazijn, sesamolie, sjalot, thaise basilicum, thaise chilipeper, ui, vissaus en wortels

Keuken:
Japans
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Vietnamese Pho met eend

Ingrediënten:
anijs, basilicum, bouillon, chili, eend, eendenborsten, eendenvet, eiernoedels, fruit, gember, groene kruiden, groenten, taugé, hoisinsaus, kaneelstokje, kaneelstokje, kastanje champignons, kip, kippenbouillon, knoflook, kokos, kruiden, limoensap, munt, noedels, oestersaus, paddestoelen, paksoi, pinda’s, rode chilipeper, shiitake, sjalot, spinazie, sugarsnaps, taugé, knoflook, gember, verse koriander, peper, vet, vlees, witte kool en zout

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Pindasoep

Ingrediënten:
bouillon, eieren, kerrie, ketjap manis, kipfilets, knoflook, pindakaas, rijst, sambal, ui, gember en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...