152 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncayennepepergroene paprikakipknoflookoliepeperpeterseliepreirode paprikasaffraantijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kip fattee met rijst, knapprgi pitabrood en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, bouillon, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneelstokje, kikkererwten, kip, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, pitabroodje, tomaat, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Varkensfilet met marsala

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, citroentijm, extra vierge-olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen koriander, kippenbouillon, marsala, olijfolie, rode ui, salie, savooiekool, slagroom, snijbiet, varkensfilet, zilvervliesrijst en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Adas Polo o Morgh, kip met linzenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bruine linzen, extra vierge-olijfolie, gele ui, groene linzen, kip, kippenbouillon, kippendij, komijn, laurierblad, medjooldadels, ongezouten roomboter, rozijnen, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / eenpansgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kippilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gedroogde cantharellen, gerookt spek, kippenborst, kippenbouillon, lente-ui, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Lamsbiryani

Ingrediënten:
basmatirijst, garam masala, gember, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, lamsbout, olijfolie en ui

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijstpilaf met krenten en noten - ic pilav

Ingrediënten:
amandel, basmatirijst, boter, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen piment, kip, kippenbouillon, krenten, lamsvlees, langkorrelige rijst, olijfolie, pijnboompitten, pistachenoten, ui, verse dille, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Allerdaagse orzopilav

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, langkorrelige rijst, olijfolie, orzo en turks brood

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Indiase pilau

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gemalen kardemom, kaneelstokje, kardemompeul, kippenbouillon, kruidnagel, olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Raapjestaart met kalfsvlees

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Griekse kip-stifado

Ingrediënten:
artisjokhart uit blik, basmatirijst, brood, kalamata olijf, kippenbouillon, kippenbout, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tomaten, venkelknol, zongedroogde tomatenpuree en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Pompoenrisotto

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, olijfolie, pompoen, rijst, risotto, saffraan, salie en tuinkruidenbouillon

Soort:
risotto / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Jambalaya

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, cajunkruiden, chorizo, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente ui, meelwormen, olijfolie, peterselie, rode paprika, sprinkhanen, tempurabloem, ui, water en zout

Soort:
vlees / insecten / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Pukka gele curry

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, drumsticks, gele paprika, gember, honing, kerriepoeder, kikkererwten, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Paddenstoelensoep

Ingrediënten:
appel, basmatirijst, ciabatta, citroen, groentebouillon, kastanjechampignons, kippenbouillon, knoflook, krulpeterselie, olijfolie, portobellopaddestoelen, slagroom, stilton, tijm, truffelolie, ui en walnoten

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gouden zeevruchtenpilav

Ingrediënten:
boter, dille, gemalen venkelzaad, kippenbouillon, langkorrelrijst, mosselen, munt, olijfolie, rode mul, saffraan, sjalot, tijgergarnalen en trostomaat

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...