279 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapcitroenschildroge witte wijneifruitgroenteknoflooklaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreitijmuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Gebraden kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, dijonmosterd, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, kippendij, kippenvleugels, knoflook, verse dragon, verse tijm en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fresh en light:

Hummus (diverse variaties)

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, doperwt, edamamebonen, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, korianderblaadjes, linzen, pindakaas, rode chilipeper, sesamzaad, sinaasappelsap, sojabonen, sojasaus, tahin, venkelzaad, wasabipasta, wortel, yoghurt en zijdetofu

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Kippensoep met kikkererwten en sherry

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, broodkruim, bruine ui, citroenrasp, citroensap, ei, kikkererwten, kippengehakt, kippenkarkas, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, saffraandraadjes, selderij, verse peterselie, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche groentelinten ricotta

Ingrediënten:
bladpeterselie, cajunkruiden, citroen, courgette, eieren, emmental geraspt, korstdeeg met zaden en kruiden, olijfolie, peper, ricotta, room, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van wortelgroenten met labneh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, koolrabi, koriander, labneh, munt, olijfolie, rode biet, selderijknol, sherryazijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Ossobuco

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, citroenrasp, kalfsschenkel, kippenbouillonblokje, knoflook, tijm, tomaten uit blik, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Visbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, citroenschil, dragonblad, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, mosselschelpen, saffraan, selderij, tomaat, ui, venkel, venkelzaad, verse basilicum, verse tijm, witvisgraten en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuç mücveri

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, eieren, feta, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lente-uien, plantaardige olie, bakpoeder, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

linzensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vergine olijfolie, kappertjes, laurierblad, linzen, olijfolie, pijnboompitten, sherryazijn, tomaten, ui, wortel en zachte geitenkaas

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Coquilletartaar met witte chocolade

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, coquille, droge witte vermout, druivenpitolie, garnaal, halfvolle melk, ingelegde citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peperkorrel, prei, sherryazijn, sint-jakobsschelp, sjalot, slagroom, venkel, verse bieslook, visbouillon, walnotenolie en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Marokkaanse Kikkererwtensoep Met Bulgur En Lamsgehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, ei, feta, grove bulgur, harissa, kikkererwten, komijnpoeder, lamsgehakt, kippenbouillon, melk, olijfolie, paneermeel, pistachenoten, bleekselderij, knoflook, zout, turkse yoghurt, verse koriander, wortel en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Mosselpilaki

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Fantastische lasagne met vis

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroen, garnalen, kerstomaat, lasagnavellen, laurier, melk, muskaatnoot, pancetta, parmezaanse kaas, peterselie, rucola, venkelknol, visfilet, witte ui, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

octopussalade

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, citroen, gehakt, komkommer, komkommer, kruidnagel, laurierblaadjes, olijfolie, bleekselderij, tomaten, wittewijnazijn, wortel en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Salade met kippenlevertjes en kleine 'Welsh rarebites'

Ingrediënten:
alfalfa, bacon, balsamicoazijn, bladpeterselie, cheddar, ciabatta, citroen, extra vierge-olijfolie, feta, goudse kaas, kippenlever, komkommer, marmelade, marsala, olijfolie, ontbijtspek, rode ui, rozemarijn, sla, tabasco, worcestersaus, wortel en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

De lekkerste stoofpot met pastakussentjes gevuld met aardappel en rucola

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, bloemige aardappelen, boter, citroen, kalfswangen, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode ui, rozemarijn, rucola, tijm, tomaat in blik, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Krab bolognese

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bladpeterselie, citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, krabvlees, lente-ui, littlegemsla, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, rode spaanse peper, spaghetti, venkel, venkelzaad, witte wijn en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Courgette-venkelbeignets

Ingrediënten:
amandelmeel, bladpeterselie, bosuitjes, citroen, courgette, eieren, munt, ghee, kokosolie, rode chilivlokken, rucola, venkelknol, wortel en zoete aardappel

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Vistajine

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, chermoula, citroen, groene olijven zonder pit, groene puntpaprika, ingelegde citroen, kabeljauw, knoflook, koriander, laurier, rog, sperziebonen, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zeeduivel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
tajine
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout
Haal meer recepten op...