73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbroodcitroenraspcitroensapeidooierfruitknoflookkruidenlauriernootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliesjalotspinaziewaterwortelzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Kippensoep met kikkererwten en sherry

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, broodkruim, bruine ui, citroenrasp, citroensap, ei, kikkererwten, kippengehakt, kippenkarkas, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, saffraandraadjes, selderij, verse peterselie, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Normandische tongfilets

Ingrediënten:
bladerdeegmaantjes, bloem, champignons, citroen, eierdooier, garnalen, laurier, mosselen, oesters, peper, peterselie, rivierkreeftjes, tijm, tongfilets, ui, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kapoen met roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, eidooier, kapoen, knoflook, kruidnagel, slagroom, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Champignons farcis

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm

Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackene Kohlroulade - Gebakken koolrollade

Ingrediënten:
boter, champignons, citroenrasp, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, ei, groentefond, half om gehakt, kalfsfond, knoflook, koolzaadolie, maïzena, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, parelgort, peper, peterselie, room, savooiekool, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht uit Jeruzalem:

Polpettone

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, broodkruim, citroen, ei, gekookte ham, kappertjes, kippenbouillonpoeder, knoflook, laurier, olijfolie, ossentong, peterselie, pistachenoten, rundergehakt, tijm, ui, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kippenragout

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, eidooier, gevogeltebouillon, gevogelteglace, kalfsgehakt, kipfilet, kippengehakt, kruidnagel, laurier, lente-ui, nootmuskaat, parijse champignons, peterselie, slagroom, tijm, ui, varkensgehakt, wortelen, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Vis met kruidenvulling - chapon farci aux herbes

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, droge witte wijn, ei, knoflook, lente-ui, olijfolie, persillade, snijbiet, spinazie, ui, venkelstengel, verse tijm, versgemalen zwarte peper, vislever, zeebrasem, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, citroen, citroenmelisse, dragon, droge witte wijn, eidooier, kervel, knoflook, laurier, lavas, marjolein, palingmoten, peper, peterselie, pimpernel, room, salie, sjalot, spinazie, tijm, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cassoulet met kip en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjokhart, basilicum, boter, citroen, dragon, dragonazijn, dragonblad, druivenpitolie, ei, groentebouillon, haricots verts, kerstomaat, kippendij, kippenjus, knoflook, little gem, mosterd, sjalot, spinazie, tijm, witte bonen en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Fregola met langoustine en hazelnoot

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, boter, champignon, citroen, ei, fregola, hazelnoot, kippenbouillon, knoflook, langoustine, natuurazijn, olijfolie, paddenstoel, parmezaanse kaas, pasta, rode port, room, sjalot, tijm, tuinkers en veldsla

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vissoep met aïoli - bourride

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, eierdooier, grof boerenbrood, grof zout, knoflook, korianderzaad, laurierblad, milde olijfolie, olijfolie, peperkorrel, sinaasappelschil, ui, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, visbouillon, water en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kippaté met piment d'espelette

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crépinette, ei, jenever, kinnebak, kippendijen, korianderzaad, laurierblaadjes, peperkorrels, piment d'espelette, salieblaadjes, tijmblaadjes, ui, varkensbuik, lever en venkelzaad

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Hazenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, gerookt spek, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gemberpoeder, haasvlees, kippenbouillon, kruidnagels, laurierblad, mosterdzaad, nootmuskaat, pastinaak, peen, port, pure chocolade, sjalotten en tijm

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Pannenkoekjes met garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, eieren, garnalen, knoflook, maïszetmeel, melk, oregano, peper, rode paprika, sjalotjes, tijm, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zeebaars in een zak

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, boter, citroen, ei, lente-ui, olijfolie, peper, slagroom, spinazie, venkel, kruiden, witte wijn, zeebaars en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kippaté met piment d'esplette

Ingrediënten:
ei, boter, citroen, crépinette, jenever, kinnebak, kippendijen, korianderzaad, water, laurierblaadjes, piment, salieblaadjes, tijm, nootmuskaat, peperkorrel, ui, varkensbuik, lever en venkelzaad

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bruschetta's

Ingrediënten:
auberginekaviaar, aubergines, avocado, biologische volle yoghurt, basilicum, brood, broodcroutons, chardonnayazijn, citroen, citroensap, eidooier, eiwitten, fijne mosterd, gehakt, granaatappelmelasse, grof zeezout, zout, knoflook, komijnpoeder, labneh, limoen, maldon zeezout, mayonaise, milde olijfolie, munt, olijfolie, pijnboompitten, piment, romatomaten, saffraan, vruchtensap, suiker, sushi-azijn, tijm, knoflook, tonijn, volle yoghurt, walnoten, witte uien, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bruschetta's recept - Food and Friends

Ingrediënten:
auberginekaviaar, aubergines, avocado, biologische volle yoghurt, basilicum, brood, broodcroutons, chardonnayazijn, citroen, citroensap, eidooier, eiwitten, fijne mosterd, gehakt, granaatappelmelasse, grof zeezout, zout, knoflook, komijnpoeder, labneh, limoen, maldon zeezout, mayonaise, milde olijfolie, munt, olijfolie, pijnboompitten, piment, romatomaten, saffraan, vruchtensap, suiker, sushi-azijn, tijm, knoflook, tonijn, volle yoghurt, walnoten, witte uien, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Haal meer recepten op...