83 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapgemberpoedergrof zeezoutkaneelkikkererwtenknoflookkomijnpoederkorianderkurkumalente-uilimoenmuntoliepeperplantaardige olierode uisojasaustomaatwaterwortelzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Jerk-vlees uit Bristol - krokante kaantjes - appelcompote

Ingrediënten:
cider, extra vierge olijfolie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gember, honing, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, madame jeanettes, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, varkensschouder en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rode kool-quinoasoep

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kipballetjes met pruimensaus

Ingrediënten:
azijn, broodkruimels, citroenrasp, citroensap, gemberpoeder, gemalen piment, honing, kerriepoeder, kipgehakt, olie, pruimenjam, sjalot en vijfkruidenpoeder

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gebakken andijvie met sticky tempeh

Ingrediënten:
andijvie, bosuitjes, gember, honing, ketjap manis, komkommer, milde olijfolie, natuurazijn, rode peper, rode ui, sesamolie, sojasaus, sriracha, suiker, sushirijst en tempeh

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Zwarte-bonen-beefburgers

Ingrediënten:
eiernoedels, gember, honing, kippenbouillon, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, paddenstoelen, paksoi, paprika, rode spaanse peper, rundergehakt, sesamzaad, sojasaus, sugarsnaps, waterkastanje in blik en zwartebonensaus

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Runderköftecurry

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, doperwt, garam masala, gember, honing, kardemompeul, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente-ui, linzen, olijfolie, papadums, rode spaanse peper, rogan josh-currypasta, rundergehakt, sperziebonen, tomaat, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
curry / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Geroosterde eend

Ingrediënten:
bospeen, chinees vijfkruidenpoeder, chinese pannekoekjes, clementine, cranberry's, eend, gember, honing, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, mandarijn, munt, olijfolie, rijstazijn, rode peper, rode ui en sojasaus

Soort:
wild en gevogelte / feestdagen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamstajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, saffraandraadjes, ui en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Zeebaarstartaar met venkel, erwten en komkommer

Ingrediënten:
chilipeper, doperwten, gember, groentebouillon, honing, kervel, limoensap, limoenzest, minikomkommers, olijfolie, Oost-Indische kers bloemen, peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelknol, zeebaars en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Jerk-varkendfilet

Ingrediënten:
avocado, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, gember, honing, kerstomaat, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, madame jeanettes, maiskolven, maistortilla, olijfolie, piment, rodewijnazijn, romaine sla, scotch bonnet, sojasaus, tomaat, tuinkers, varkensfilet en yoghurt

Soort:
vlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pittige pepermarinade

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde chilipeper, gember, kaneel, knoflook, komijnzaad, lente-ui, plantaardige olie, tamarindepasta, venkelzaad, vloeibare honing, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met tomaten-honingsaus

Ingrediënten:
boerenkip, donkere honing, gemalen kaneel, gemberpoeder, kastanjehoning, knoflook, plantaardige olie, saffraanpoeder, sesamzaad, tijmhoning, tomaat, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met bier geglaceerde zwarte bonen op z'n Aziatisch

Ingrediënten:
appaloosabonen, bier, chilibonen, chilipoeder, duivenerwten, gefermenteerde zwarte sojabonen, gemberwortel, honing, knoflook, melasse, olijfolie, peper, pintobonen, sojasaus, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken vietnamese kip in slablad

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, ijsbergsla, japanse sojasaus, kipfilet, knoflook, koekkruiden, olie, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus en vloeibare honing

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...