280 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapeigembergroentebouillonhoningknoflookkorianderzaadlimoenlimoensapmuntolijfoliepeperpeterseliesuikertijmtomaatuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Wortelen en bietjes met Noord-Afrikaanse kruiden

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, jonge bietjes, olijfolie, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes, verse korianderwortel, verse munt, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mexicaanse straatsalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, jalapeñopeper, koriander, limoen, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mexicaanse straatsalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, jalapeñopeper, koriander, limoen, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebraden runderlende met komkommerkimchi en verse pruimen

Ingrediënten:
bosui, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gember, gochujang, grof zeezout, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, mirin, nanami togarashi, pruimen, rijstazijn, runderlende, vissaus, wortel en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Belegd roggebrood

Ingrediënten:
acaciahoning, anijszaad, ciderazijn, dillezaad, dragon, geitenkaas, grof zout, jeneverbes, jonge bietjes, korianderzaad, lamsfilet, peper, raapzaadolie, rietsuiker, roggebrood, venkelzaad, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Soup

Ingrediënten:
groentebouillon, komijnzaad, koriander, limoen, linzen, naan, peper, prei, rijstolie, tomatenpuree, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Wortelhummus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, sinaasappelsap, tahini, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Linzensalade met verse kruiden

Ingrediënten:
amora, bieslook, bleekselderij, fleur de sel, koriander, kruidnagel, linzen, rookspek, sjalot, ui, walnotenolie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

couscous met zeven groenten

Ingrediënten:
aubergine, gemberpoeder, groene paprika, korianderzaad, lamsschouder, meiraap, minicourgette, olijfolie, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Wortelsoep met heilige boontjes

Ingrediënten:
gele wortel, gemalen komijnzaad, gember, groentenbouillon, hazelnootmelk, heilige boontjes, kerriepoeder, koriander, limoensap, monstransboontjes, olie, oranje wortel, peper, ui, witte wortel, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Op Chinese wijze gestoomde vis

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, gemberwortel, knoflook, koriander, sesamolie, sojasaus, vis, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nopi:

Kroketten van runderborst met Aziatische koolsla

Ingrediënten:
aziatische bouillon, banaansjalotten, bleekselderij, bloem, ei, grof zeezout, koriander, limoen, limoensap, munt, olijfolie, palmsuiker, panko, peultjes, rijstazijn, rode chilipeper, rodekool, runderborstvlees, volle melk, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees / frituur
Haal meer recepten op...