396 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroengrasfruitgroentebouillonknoflookkokosmelkkomkommerkorianderlente-uimuntolijfoliepeperrode chilipeperrode uisesamoliesesamzaadsojasausuivissauswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Zoete Aardappelsoep Met In Limoen Gemarineerde Puy Linzen

Ingrediënten:
koriander, chilipeper, gember, komijnpoeder, lente-uien, groentebouillon, bakolie, olijfolie, limoen, pindakaas, puy-linzen, knoflook, turkse yoghurt, verse koriander, zoete aardappels, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Knapperige courgettebloemen gevuld met haloumi, munt en gember

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilipoeder, courgette met bloem, gedroogde munt, gemalen kardemom, gember, haloumi, knoflook, limoenrasp, mozzarella, munt, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie, sumak en venkelzaad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gestoofde groente, Thaise stijl met gember

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, chilipeper, courgette, djeroek poeroet, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, gember, groene currypasta, knoflook, kokosmelk, limoen, maïsolie, rode currypasta, sojasaus, vegetarische vissaus, witte ui, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken mosselen met gember - kerang goreng dan djahé

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gemberwortel, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, olie, prei, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestofde mosselen - kerang smoor

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, djahé, garnalen, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, noorse garnalen, olie, sambal oelek, ui, verse bladselderij en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Brunch / diner / lunch / nagerecht uit Papa Kazmi:

Carrot Cake

Ingrediënten:
agavesiroop, soda, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kokosmeel, kokosolie, kokosrasp, limoen, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappel, vanillestokje, walnoten, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Recepten voor de wok:

Pittige kipvleugeltjes met honing

Ingrediënten:
chilipoeder, gemberpoeder, kipvleugel, limoenrasp, rode peper, sojasaus, verse koriander, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Miso-Cured Black Cod

Ingrediënten:
boter, citroenzest, daikon, gemberpoeder, lente-ui, limoenzest, maltodextrine, mirin, witte miso, sake, sesamolie, shoyu sojasaus, witte sojasaus, yuzusap, yuzuzest en zwarte kabeljauw

Soort:
vis
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Chicken Saté Spring Rolls

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, gemberpoeder, kerriepoeder, kippendijen, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidenzout, kruidnagel, limoen, loempiavellen, nootmuskaat, peperkorrels, pinda’s, plantaardige olie, rode peper, sjalot, sla, sojasaus, steranijs, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Rendang

Ingrediënten:
gemberpoeder, djeroek poeroet, gemberpoeder, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laospoeder, limoenschil, magere runderlappen, olie, salamblad, sambal oelek, serehpoeder, serehstengel, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Uienbeignets

Ingrediënten:
bloem, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflookteen, limoen, peper en zout, uien, verse peterselie, water en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...