223 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterchilipepercitroencitroensapeigemberkorianderkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode chilipeperrode paprikasojasaussuikertomaattomatenpureeuiwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, droge witte wijn, knoflook, kreeft, laurier, middelandse zeevis, olijfolie, prei, saffraandraadjes, tijm, tomaten, venkelzaad, water, zeepaling en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerd lamsstoofvlees

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberwortel, kardemomzaad, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, lamsstoofvlees, olie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

siciliaanse couscous met vissoep

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, snelkookcouscous, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Kippilaf - poulet au riz à la provençale

Ingrediënten:
braadkip, cayennepeper, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, persillade, rode paprika, saffraanpoeder, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Noord-Afrikaanse macédoine de légumes confits

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, chilipeper, chilipoeder, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpzure gesmoorde tempé

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, chinese kool, gemberwortel, glasnoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, thaise basilicum, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Stoofpotje van limabonen met gedroogd fruit

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, gemberwortel, halfzoet rode wijn, knoflook, limabonen, neutrale olie, peper, port, room, suiker, tomaten, tomaten uit blik, water en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijst met schelp- en schaaldieren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroengras, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-uitjes, olie, peper, rijst, schaaldieren, tomatenketchup, ui, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous aux légumes verts - Couscous met voorjaarsgroente

Ingrediënten:
arachideolie, artisjokbodems, artisjokharten, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, courgette, groene paprika, harissa, knoflook, lamsstoofvlees, munt, nieuwe aardappels, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, runderstoofvlees, tuinbonen, venkelknol, venkelzaad, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Phülgobi pulau - Bloemkoolpilav

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, garam masala, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kardemom, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, paprikapoeder, peper, pijpkaneel, rijst, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rivierkreeftragout - crawfish étouffée

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, hete saus, knoflook, kreeftenbouillon, laurierblad, lente ui, olie, rivierkreeftstaartjes, rode paprika, selderij, suiker, tomaten uit blik, ui, verse peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Creools / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...