109 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbotercitroensapkippenbouillonknoflookkokosmelkkorianderkorianderzaadkruidenlaosoliesantenspecerijentomaatuivetwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Saté van geitenvlees: saté kambing

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, djinten, gember, groentebouillon, javaanse suiker, ketjap asin, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, mager geitenvlees, pindakaas, santen, tamarinde, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Goan Curry Sauce

Ingrediënten:
geel mosterdzaad, gember, ghee, groene kardemompeul, knoflook, komijn, korianderzaad, laurier, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tomatenpuree, turmeric, ui, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh (Lamscurry uit Kashmir)

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh met cashewnoten

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, cashewnoten, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh met mangochutney

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, mangochutney, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh met paprika

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, paprika, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh met Spinazie

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, spinazie, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Kip Tikka Masala

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, currypoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, honing, kipfilet, knoflook, koolzaadolie, korianderblaadjes, kurkuma, paprikapoeder, sjalot, suiker, tomatenpuree en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Anda kari - Kerrieschotel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gember, knoflook, korianderzaad, kurkuma, santen, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Bloemkoolballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloemkool, boter, bruine suiker, cayennepeper, ei, gedroogd basilicum, gedroogde koriander, gemalen fenegriek, gemberpoeder, ghee, kikkererwtenmeel, komijn, kurkuma, laurierblad, paprikapoeder en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté sappie (Saté van rundvlees)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djeroek poeroet, djinten, javaanse suiker, kemirienoten, kentjoer, ketoembar, knoflook, koenjit, laos, olie, rundvlees, sambal oelek, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Haal meer recepten op...