665 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroensapeieidooierkaneelknoflookkruidenmelkolijfolieparmezaanse kaaspeperroomsjalotslagroomspecerijensuikertijmuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Varkensterrine

Ingrediënten:
broodkruim, gerookte spekreepjes, kippenlever, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peterselie, tijm, varkenslever, varkensvlees en witte peper

Soort:
vlees / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Asperges à la Flamande

Ingrediënten:
asperges, ei, geklaarde boter, krulpeterselie, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kaasragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, ei, gelatine, oude kaas, maggi, mosterd, nootmuskaat, peterselie, roomboter en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / voorgerecht uit De Dikke van Dam:

Potted shrimps

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, foelie, garnalen, nootmuskaat, peterselie en sla

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ei-aardappelomelet

Ingrediënten:
aardappel, ei, kurkuma, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met pasta en gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, fidelini, geconcentreerde runderconsomme, knoflook, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Kastanjesoep

Ingrediënten:
kippenbouillon, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, selderij, tamme kastanjes en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Pappardelle en croûte

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladpeterselie, bloem, boter, doperwt, eidooier, fonceerdeeg, gruyère, ham, melk, nootmuskaat en pappardelle

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Roquefort-toast

Ingrediënten:
boter, cognac, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, roquefort en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Noedels met paddenstoelen

Ingrediënten:
bergkaas, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, melk, nootmuskaat, peterselie, speltbroodjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Stokvispuree - baccalà mantecato

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, nootmuskaat, peper, stokvis, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Zalmsoezen - bigné al salmone

Ingrediënten:
bechamelsaus, gerookte zalm, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, soezen, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / hartige hapjes / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinazie-kaascannelloni

Ingrediënten:
alfredo, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, spinazie, tomatensaus en verse pasta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Broccolipuree met kaas

Ingrediënten:
asiago, boter, broccoli, cheddar, gruyère, melk, nootmuskaat, peterselie, room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bloemkoolpuree met kaas

Ingrediënten:
asiago, bloemkool, boter, cheddar, gruyère, melk, nootmuskaat, peterselie, room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Eierpannenkoeken met maïs

Ingrediënten:
eieren, Maïs uit blik, melk, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, peterselie, vetstof, volkorenmeel en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel / pannenkoeken en flensjes
Haal meer recepten op...