152 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigembergroenteknoflookkomkommerkoolkorianderkruidenolieolijfoliepeterselierode uispecerijentijmuivleeswaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Salade met zoete aardappel, cantharellen, kool en koriandermayonaise

Ingrediënten:
appelciderazijn, bloemkool, boekweitkorrels, cannellinibonen, cantharel, citroenrasp, dijonmosterd, sla, grapefruitsap, Himalayazout, limoensap, oesterzwam, plantaardige olie, sojamelk, spruitjes, sugarsnaps, tamari, verse koriander, verse mierikswortel, versgemalen zwarte peper, zoete aardappel, zoutvlokken en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Bloemkoolsalade met druiven en kaas

Ingrediënten:
blauwe druiven, bloemkool, cheddar, dijonmosterd, hazelnoten, honing, peterselie, raapzaadolie, rozijnen, sherryazijn, zout en zwarte peper

Soort:
salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Bloemkoolsla

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, kruidenazijn, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, roquefort, walnoten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

quiche slanke kwark

Ingrediënten:
bieslook, bloemkool, citroen, emmental geraspt, gember, kervel, komkommer, korstdeeg met zaden en kruiden, kwark, melk, olijfolie, peper, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bloemkool, courgette, gedroogde abrikoos, gember, groentebouillon, israelische couscous, kaneelstokje, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Green salads:

Voorjaarssalade met boekweit, zuur van courgette en aardbeiendressing

Ingrediënten:
aardbei, avocado, boekweitkorrels, courgette, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, feta, groene asperge, hazelnoot, Himalayazout, honing, inmaakazijn, paarse bloemkool, plantaardige olie, radijs, rode balsamicoazijn, roze peper, sla, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, water en zout

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Groentevindaloo - goudgele kipspiesjes

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, erwten, extra vierge olijfolie, garam masala, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, groentebouillon, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, koriander, kurkuma, mais, peper, rode ui, rozijnen, scharrelkipfilet, spinazie, tomaat, tuinbonen, venkelzaad, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

OP DE PLAAT

Ingrediënten:
aardappels, aardperen, appels, bietjes, blauwschimmelkaas, bloemkool, honing, kaas, klokhuis, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruiden, olijfolie, pastinaken, peper, peren, peterseliewortel, pompoen, rood pepertje, rozemarijn, spruitjes, tijm, ui, wortels en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Salade à la d'Argenson - Salade van rijst of aardappelen met bieten

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, appel, asperges, bieten, bloemkool, broccoli, brodd, ei, erwtjes, groene mayonaise, groene olijven, haricots verts, kip, lente-ui, mayonaise met groene kruiden, peper, peterselie, raapjes, riz au blanc, sjalot, tonijn uit blik, vinaigrette, walnoten, waterkers, wortel, zalm uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / kalfsvlees / rundvlees / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kool met sinaasappel en sjalot

Ingrediënten:
kool, kumquat, mandarijn, olijfolie, sherryazijn, sinaasappel, sjalot, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...