Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeigemalen komijngembergroentebouillonkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkurkumalimoenolieolijfoliepeperpeterselierode paprikasuikertomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Courgettebeignets met manouri

Ingrediënten:
courgette, ei, feta, gemalen kardemomzaad, gemalen korianderzaad, grof zeezout, halloumi, knoflook, koriander, limoen, manourikaas, sjalot, zonnebloemolie, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Bijgerecht uit Sous-vide thuis:

Bloemkool met garam masala

Ingrediënten:
bloemkool, fleur de sel, garam masala, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen kurkuma, gember, ghee, kashmiri-chilipoeder, knoflook, korianderblaadjes, limoensap en sjalot

Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Serundeng

Ingrediënten:
arachideolie, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kokosrasp, korianderzaad, pinda’s, rode chilipeper en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lamssaté

Ingrediënten:
ketjap manis, ketoembar, knoflook, lamsvlees, limoensap, rode lombok, sjalot, vloeibare goela djawa en witte peper

Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Jonge papaja in kruidige saus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, groene papaja, kencur, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Red Curry Paste / Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderstengel, korianderzaad, sjalot, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene currypasta

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, galanga, gemberwortel, groene chilipeper, kaffirlimoenblad, knoflook, komijnzaad, koriandersteeltjes, korianderwortel, korianderzaad, kurkuma en sjalotjes

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Boemboe Bali

Ingrediënten:
gember, kardemom, kemirinoot, ketoembar, knoflook, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van kipgehakt

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, kemiri, kipgehakt, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofde jackfruit

Ingrediënten:
geelwortel, jackfruit, kencur, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, laos, lombok, nangka, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Bijgerecht uit Het Bali kookboek:

Balinese serundeng

Ingrediënten:
geelwortel, knoflook, kokosvruchtvlees, korianderzaad, laos, salam, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Scheermessen met kervelsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, gemalen korianderzaad, gemalen venkelzaad, kervel, olijfolie, scheermessen en sjalot

Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta voor ode aan rendang

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberwortel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidenagel, laoswortel, rawit, rode chilipepers en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Plenty:

Mee goreng

Ingrediënten:
arachideolie, choi sum, citroen, donkere sojasaus, eiernoedels, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, haricots verts, ijsbergsla, lichte sojasaus, sambal oelek, sjalot, tahu, taugé, ui en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

basisrecept Groentebouillon 1

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, korianderzaad, laurier, lichte zoute sojasaus, sjalot, tijm, venkel, winterwortel en witte peperkorrels

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Massaman kerriepasta - nam prik gaeng massaman

Ingrediënten:
citroengras, galanga, gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, kha, knoflook, komijn, korianderpoeder, kratiem, olie, pak chee pon, prik chee fa haeng, bergamotschil, sjalot, steranijspoeder, ta krai en ui

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

babi guling speenvarken gevuld met kruiden en cassave

Ingrediënten:
cassaveblad, djeroek poeroetblaadjes, gemberpoeder, kemirienoten, kentjoer, knoflook, koenjit, komijn, korianderzaad, laos, nootmuskaat, rawit, salamblaadjes, sjalot, speenvarken, tjengkeh, trassi, witte peperkorrels, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sherry and Cocoa

Ingrediënten:
annattopoeder, boter, cacao, dragon, kervel, korianderzaad, kreeftenschaal, limoensap, limoenzest, schaaldierenfond, amontillado sherry, sherryazijn, sjalot en vanillemerg

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, geelwortel, gemberpoeder, knoflook, kokosolie, komijnzaad, korianderzaad, rijstebloem, rode chilipeper, santen en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...