Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeigemalen komijngembergroentebouillonkaneelknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderzaadkurkumalimoenolieolijfoliepeperpeterselierode paprikasuikertomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Tom Yum Broth

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenfond, gember, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, sjalot, tamarindepasta, trassi en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Thai Chicken coarse-ground Sausage

Ingrediënten:
activa® transglutaminase, cassiakaneel, rode thaise chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, kippendij, kippenhuid, kippenvet, knoflook, kokosnoot, koriander, lange peper, laos, polyfosfaat, sjalot, sojasaus, vet spek en vissaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Bouillon met garnalen-kwarteleitjeswontons en glasnoedels

Ingrediënten:
chilipoeder, droge sherry, gember, glasnoedels, kippenbouillon, koriander, kwartelei, lente-ui, lichte sojasaus, mirin, peultjes, sake, scampi, sjalot, wontonvellen, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Mendol tempeh van Ajatina

Ingrediënten:
djeroek poeroet, kentjoer, knoflook, koriander, rode chilipeper, sjalot, suiker, tempeh, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Courgettebeignets met manouri

Ingrediënten:
courgette, ei, feta, gemalen kardemomzaad, gemalen korianderzaad, grof zeezout, halloumi, knoflook, koriander, limoen, manourikaas, sjalot, zonnebloemolie, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Curry van aubergine en sperziebonen

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, cashewnoten, citroengras, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, limoenen, passata, sjalot, sperziebonen, tomatensaus en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salsa van tomaat

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, knoflook, limoen, sjalot, trostomaat en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gekoelde avocadosoep

Ingrediënten:
avocado, gemalen komijn, kippenbouillon, limoensap, olijfolie, sjalot, tabasco, verse koriander en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Spinazieflensjes uit de wok

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, courgette, eierdooier, gemberwortel, kastanjechampignons, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, olie, paprikapoeder, rode ui, sjalot, spinaziebladeren en volle yoghurt

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Tung tong

Ingrediënten:
ei, loempiavellen, mais, maïzena, pruimensaus, sjalot, verse koriander en waterkastanje

Keuken:
Thais
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Glasnoedelsalade met garnalen en gerookte zalm

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons petits, chilipuree, citroensap, fijne suiker, gerookte zalm, glasnoedels, komkommer, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, peper, scampi, sjalot, witlof en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Veg!:

Chilipepers gevuld met bonen

Ingrediënten:
beaver dam chilipeper, borlottibonen, boterbonen, gerookte-paprikapoeder, hongaarse hot wax chilipeper, knoflook, komijnpoeder, koolzaadolie, koriander, olijfolie, pintobonen, poblano chilipeper, sjalot, tomaten, ui, volle yoghurt en zure room

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Moules A L’escargot

Ingrediënten:
bieslook, knoflook, koriander, limoen, mossel, naan, peterselie, rijstolie, roomboter, sjalot, witte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pompoenpitsalsa

Ingrediënten:
bosui, jalapeñopeper, koriander, limoensap, neutrale olie, pompoenpitten, sjalot en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Marokkaanse mosselen

Ingrediënten:
brood, citroensap, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, gember, knoflook, koriander, mosselen in blik en sjalot

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte garnalen met mie

Ingrediënten:
chilivlokken, daikon, garnalen, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, pinda, rijstmie, sesamolie, sjalot, sojasaus, taugé en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Thai stock

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gember, kippenvleugel, knoflook, kokosnootwater, kool, koriander, lente-ui, sjalot, thaise basilicum, varkensgehakt en varkensrib

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Salade met clams - phla hoi

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, clams, groene chilipeper, lente-ui, limoensap, mosselen, nam pla, prik chee fa, sjalot, sla, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...