nagerecht

Zoek naar nagerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste nagerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Tiramisu

Ingrediënten:
cacaopoeder, cognac, ei, kirsch, koffie, lange vingers, mascarpone, rum en suiker

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / nagerecht uit Ciao Bella:

Sergia's tiramisu

Ingrediënten:
bitterkoekjes, cacaopoeder, ei, martini rosso en mascarpone

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / nagerecht uit Spaans kookboek:

Gebraden appeltjes - manzanas asadas

Ingrediënten:
appel, boter, jonagold appel, suiker en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / ovenschotel
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Profiteroles

Ingrediënten:
blauwe bessen, bloem, boter, ei, mascarpone, melk, pure chocolade, slagroom, slagroomversteviger en suiker

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Croissants met walnotenvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, poedersuiker, suiker, roomkaas en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Gevulde matchaflensjes met abrikozen

Ingrediënten:
abrikoos, bloem, boter, cognac, eau de vie, ei, mascarpone, matchapoeder, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-extract, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Aziatisch
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Poached Apple with Pecorino Foam

Ingrediënten:
appel en pecorinoschuim

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Fizzy Grape Fluid Gel

Ingrediënten:
champagne, gellan, laag-acyl, muskaatwijn en witte druivensap

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Eggless Citrus Curd

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, citroenzest, grapefruitsap, grapefruitzest, honing, limoensap, limoenzest, propyleenglycolalginaat, suiker en water

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / nagerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Poached Apple

Ingrediënten:
appelcider, appel, pink lady, boter, laurier en vanillemerg

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Dazey citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

lemon-curdtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, eidooier, tafelsuiker, water en zeezout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Bread-and-butter-pudding van panettone

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, crème fraîche, ei, bosvruchten, grappa, panettone, poedersuiker, slagroom, sultana's, tafelsuiker, vanille-essence, vanillestokje en volle melk

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / nagerecht uit Nopi:

Tapioca met kokosjam en gekaramelliseerde rumbananen

Ingrediënten:
bananen, boter, citroenblaadjes, grof zeezout, kokosmelk, kokosroom, kokosvruchtvlees, lichtbruine basterdsuiker, palmsuiker, rum, tapioca en vanillestokje

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Grape and apricot cream - Druiven en abrikozencrème

Ingrediënten:
blauwe druiven, cognac, druiven, eidooier, gedroogde abrikoos, gelatine, kaneelstokje, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Australisch
Soort:
fruit / pudding
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Zoete buñuelos met sinaasappelboter

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, ei, eidooier, extra vierge-olijfolie, kristalsuiker, ongezouten roomboter, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / nagerecht uit Koken voor twee:

Schuimtoetje met appelmoes

Ingrediënten:
appelmoes, citroensap, eiwit, ontpitte kersen, rode bladgelatine, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Amandelcremetaart met peren

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, bloem, boter, ei, pâte sucrée, peer op siroop, poedersuiker, rum en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Summer pudding

Ingrediënten:
bramen, casinobrood, frambozen, rode aalbessen, tafelsuiker, witte aalbessen en zwarte bessen

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Perzikthee-roomijs

Ingrediënten:
perzik, perzikthee, tafelsuiker en vanille-ijs

Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Compote van wintervruchten

Ingrediënten:
citroen, gedroogde abrikozen, gedroogde mandarijnschil, kaneelstokje, lapsang souchong, laurier, peer, peperkorrels, pruimedant, rode wijn, steranijs, suiker, tafelsuiker en vanillestokje

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / nagerecht uit De flair van eenvoud:

Taart met appel, pruimendanten en zabaglione

Ingrediënten:
boter, calvados, lapsang souchong, pruimedant, suiker, tafelsuiker, vanille-essence, zoete taartbodem en zure appels

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bread & butterpudding met banaan

Ingrediënten:
bananen, boter, citroensap, gemberpoeder, melk, suiker en witbrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gebakken rijstpudding - terrinée

Ingrediënten:
kaneel, kortgraanrijst, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Omgekeerde appeltaart - tarte tatin

Ingrediënten:
boter, stevige appel, suiker en zandtaartdeeg

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

La pa chpu - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, dadels, gekonfijt fruit, gezoet lotuszaad, kleefrijst, langkorrelrijst, rode bonen, rozijnen, vruchtensuiker, walnoten, watermeloenzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
pudding / vegetarisch