106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbieslookbloemdroge witte wijneieidooierkervelkippenbouillonknoflookkruidenlauriermelkolieolijfoliepeperroomrunderbouillonsjalotslagroomtijmuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dille, dragon, kervel, koriander, peper, peterselie, rozemarijn, salie, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Paling in het groen

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, salie, sjalot en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Groene Hollandaise

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, gladde peterselie, jonge bladspinazie, kervel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / basisrecept uit Ingrediënten:

Kruidenboter

Ingrediënten:
citroensap, mosterd, mosterdpoeder, peper, roomboter, verse bieslook, verse dragon, verse peterselie, verse tuinkruiden en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Hollandaise

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, droge witte wijn, eidooier, laurier, peterselie, sjalot, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Asperges met Hollandaisesaus

Ingrediënten:
asperges, azijn, citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, peterselie, sjalotten, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Forel in folie

Ingrediënten:
boter, citroensap, forel, peper, verse bieslook, verse dragon, kruiden, verse peterselie en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schol met druiven

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, mosterd, olie, peper, peterselie, schol, witte druiven en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, citroensap, ei, langkorrelrijst, room, verse dragon, verse peterselie, zalmfilet, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mousselinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, laurier, peterselie, room, sjalot, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalkoenbout met kruiden - coscia alle erbe aromatiche

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalkoenbout, olijfolie, peper, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dragon, majoraan, verse munt, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Stevige rundersaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, beenmerg, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dijonmosterd, dragon, gemberpoeder, peper, runderbouillon, sherryazijn, sjalotten, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Mosselen in het groen

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...