106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotereigemalen kaneelgemberpoederhoningkaneelstokjeknoflookkruidnagelkruidnagelpoedermelkolijfolieparmezaanse kaaspeperspecerijensuikeruiwaterzeezoutzoutzuivelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Lasagna met ragu

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, lasagnavellen, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Cannelloni met tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, amandelschaafsel, anijszaad, bakpoeder, blanke amandelen, gemberpoeder, havermoutvlokken, kaneel, kardemompoeder, kokosbloesemsuiker, kokosolie, kruidnagelpoeder, maïzena, melk, nootmuskaat, peper, piment, rijst, rijststroop, roomboter, witte peper en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Aardappelkoekjes gevuld met lamsgehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneel, kardemompeulen, lamsvlees, melk, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rucola, tarwebloem, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Stemgember gemberkoek

Ingrediënten:
basterdsuiker, black treacle, boter, dubbelkoolzure soda, ei, gemberpoeder, gemengde specerijen, golden syrup, kaneel, melasse, stemgember, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

crema catalana

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kaneelstokje, maïzena, melk, nootmuskaat en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pilav met tuinbonen en dille

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gemengde specerijen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, melk, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / snack of tussendoortje uit Culinaria U.S.A.:

Olifantenoren - elephant ears

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, kristalsuiker, melk, nootmuskaat, boter, plantaardig vet, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, braadworst, kaneel, knoflook, lasagne, melk, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sugo pikant, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Gegratineerde sedanini uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, melk, napolitaanse saus, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rundergehakt, sedanini, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Haal meer recepten op...