334 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloemkoolboterbroccolicitroencitroensapeifruitgroenteknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepaprikapepertomaatuivetvleeswaterwortelzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Asperges met peterselie

Ingrediënten:
boter, eidooier, groente, melk, peterselie, suiker en witte asperges

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg! 2 notities

Lunch / bijgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Filotaart met courgette en rijst

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cheddar, courgette, dille, ei, filodeeg, groente, harde geitenkaas, olijfolie, rode ui, witte langkorrelrijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Griekse Courgette Gevuld Met Orzo

Ingrediënten:
bladpeterselie, griekse yoghurt, groente, ui, olijfolie, orzo, pecorino, pijnboompitten, reuzencourgette, scharrelei, knoflook, versgemalen zwarte peper en zongedroogde tomaten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Top 5: recepten met kool

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, bruine rijst, chili, eiwitten, groene kool, groente, groenten, kool, koolraap, lasagne, mangochutney, noedels, pepertje, pinda, ricotta, tofu, tomatensaus, kruiden en wrap

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Miso-bouillon met groenten

Ingrediënten:
broccoli, courgette, groentebouillonpoeder, koriander, miso, peterselie, raapjes, sugar snaps, waterkers en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Quinoa, Boerenkool & Granaatappel

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenkoolbladeren, ciderazijn, citroen, granaatappel, courgette, lente-uitjes, munt, olijfolie, palmkoolbladeren, quinoa en 
zout en peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

khadija´s kipcouscous

Ingrediënten:
aardappel, courgette, kikkererwten, kip, olijfolie, pompoen, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel, witte kool en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot voor de pasen

Ingrediënten:
artisjokharten, bieten, bladpeterselie, courgette, doperwten, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kardoen, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, prei, spinazie, tuinbonen, venkel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Vegetarische mInestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pesto, peterselie, savooiekool, sperziebonen, tomaten uit blik, ui, witte bonen uit blik en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / bouillon / vegetarisch / eenpansgerecht
Haal meer recepten op...