178 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieazijnboterbruine basterdsuikercitroensapeigemberknoflookkomkommerkoollaosolieolijfoliepepersambal oeleksperziebonentaugétomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezuurkoolzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade van witte kool

Ingrediënten:
azijn, bieslook, olie, olijven, peper, rundvlees, suiker, witte kool, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Witte kool met zure room

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, karwijzaad, peper, plantaardige olie, suiker, witte kool, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde kool

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Bijgerecht uit Recepten voor de wok:

Knapperige kool

Ingrediënten:
groente, jeneverbes, knoflook, plantaardige olie, poedersuiker, savooiekool en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gesmoorde kool

Ingrediënten:
boter, citroenzest, gladde peterselie, karwijzaad, nootmuskaat, peper, sjalot, spekblokjes, suiker, witte kool, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met kool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroengras, daoen salam, dunne kokosmelk, goela djawa, groene kool, knoflook, laos, sambal trassi, savooiekool, sereh, spitskool, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kool met sinaasappel en sjalot

Ingrediënten:
kool, kumquat, mandarijn, olijfolie, sherryazijn, sinaasappel, sjalot, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Gemarineerde kool met chiliepepertjes

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, chinese kool, gedroogde rode peper, groente, rode chilipeper, sichuanpeperkorrels en zeezout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Doufu chai - Kool met tofu

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, droge sherry, groente, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie, stevige tofu, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Piccalilly van groenten

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, broccoli, courgette, gemberpoeder, groenten, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met groenten - ketoprak

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / soja
Haal meer recepten op...