72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemboterdijonmosterdeieidooierknoflookkomkommerkoriandermosterdolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliesjalotsuikertomaatuiwaterwijnazijnwitte wijnazijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Biefstuk met ravigotesaus

Ingrediënten:
aardappels, azijn, bietjes, bladpeterselie, citroen, citroensap, boter, gehakt, kappertjes, olijfolie, sjalot, peper, wortels, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Mosterdmayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Basisrecept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, peper, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

ansjovisdressing

Ingrediënten:
ansjovis op olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, peper, rodewijnazijn, tabasco, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gestoomde schelvis met sesam-bagna cauda en cavolo nero

Ingrediënten:
banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Witlofsalade met gorgonzola

Ingrediënten:
citroensap, gorgonzola, groene olijven, grove mosterd, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode wijnazijn, roodlof, sjalot, witlof, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sperziebonensla

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olie, peper, rode paprika, sjalot, sperziebonen, tijm, ui, witte wijnazijn en zout

Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Goujons van tong op een saladebedje

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, citroensap, ei, frituurolie, knoflook, old amsterdam, olie, peper, provençaalse kruiden, rode wijnazijn, tongfilet, witbrood en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Oma's receptenboek:

Aspergesalade met ham

Ingrediënten:
achterham, bladgelatine, citroensap, groene asperge, groene mosterd, madera, mosterd, olie, peper, slagroom, suiker, tomatenketchup, verse peterselie, witte asperge, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Mangovinaigrette

Ingrediënten:
bosui, citroensap, exotisch vruchtensap, hazelnootolie, mango, olie, olijfolie, peper, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Frambozenvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, frambozen, frambozenazijn, hazelnootolie, olie, olijfolie, peper, vanillesuiker, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, azijn, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olie, paprikapoeder, peper, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Sardinetosti's

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olie, olijfolie, paprikapoeder, peper, sambal, sardientjes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eidooier, olie, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus / vegetarisch / mosterd
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Stoofvlees met rozijnen

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, gele rozijnen, kalfsvlees met bot, kaneel, limoensap, peper, plantaardige olie, rode ui, rundvlees met bot, water en zout

Soort:
stoofgerecht
Haal meer recepten op...