31 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: artisjokbladpeterselieboterbouillonbroodcitroensapeigehaktgemalen komijngemberpoedergroentebouillonknoflookkurkumamelknootmuskaatolijfoliepeterseliepreiuizeezoutzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Flespompoen met boekweitpolenta en tempura van citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, flespompoen, groentebouillon, kardemompeulen, kasha, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, oregano, pimentbessen, polenta, sinaasappel, sodawater, tijm, volle melk, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Rode mul met artisjok en gezouten citroenen

Ingrediënten:
artisjok, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, koriander, mul, olijfolie, patentbloem, plantaardige frituurolie, ras el hanout, rode ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Preitaart met peer en gorgonzola

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, gorgonzola, knoflook, mosterd, peer, peper, pijnboompitten, prei, ricotta, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Hartige taartjes uit Béziers

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, citroenrasp, ei, eierdooier, fijn zeezout, kalfsniervet, krenten, lamslende, lamsschouder, peper, vet, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

kikkererwtensoep

Ingrediënten:
bloem, citroen, gedroogde kikkererwten, gladde peterselie, olijfolie extra vierge, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Culinaria U.S.A.:

Soft shell crabs bakken

Ingrediënten:
augurk, bloem, boter, citroen, kruiden, mayonaise, peper, soft-shell crabs, soft shell krab, tartaarsaus, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Kwartel gebakken in Turks brooddeeg met pistachesaus

Ingrediënten:
bloem, citroen, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, gemalen groene kardemom, gemalen komijn, knoflook, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, pistachenoten, verse bladpeterselie, verse munt, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Stokviskroketjes - croquetas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, laurierblad, melk, stokvis, ui, verse bladpeterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Holstein-schnitzel

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, citroen, ei, fijn paneermeel, geklaarde boter, kalfslapjes, kappertjes, koolzaadolie, peper, water en zout

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Amuse / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Rons garnalen-gastrobar

Ingrediënten:
agar-agar, bloem, bosui, chardonnayazijn, cherry-tomaat, citroen, droge sherry, eiwit, hollandse garnaal, kropsla, mosterd, paprikachips, peper, piment d'espelette, tomatenketchup, water, worcestersaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tunesische beignets van kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Artisjokkengratin

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, diepvriesartisjokharten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, tijm, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Balik köftesi - Visballetjes

Ingrediënten:
bloem, brood, citroen, dille, ei, knolselderij, krenten, paneermeel, peper, peterselie, pijnappelpitten, pimentpoeder, ui, visfilet, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Harira

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, gemberpoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olijfolie, peper, rundvlees, selderijblad, tomaten, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Spinazie-ravioli

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, grano duro meel, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spinazie, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...