27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbasilicumbleekselderijbotercitroendressingerwtenscheutenextra vierge olijfoliegroenteknoflookkruidenolijfolieoreganopeperpeterselierozemarijnsjalotuivruchtensapwaterzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

bacalao met pittige tomaten en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, cayennepeper, citroensap, gemalen zwarte peper, groene paprika, honing, knoflook, olijfolie, stokvis, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Spiesjes met halloumi, nieuwe aardappel en tomaten

Ingrediënten:
anya, charlotte, chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, halloumi, honing, hummus, kerstomaat, laurier, munt, olijfolie, pink fir apple, ratte, tijm, vastkokende aardappel en volle yoghurt

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Inktvis & tomaat

Ingrediënten:
basilicum, citroen, fleur de sel, olijfolie, vruchtensap, rozemarijn, tijm, knoflook, tomaten, vastkokende aardappelen, venkelloof, versgemalen zwarte peper, zoete ui, 
zout en peper en zure kappertjes

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Inktvis & tomaat recept - Food and Friends

Ingrediënten:
basilicum, citroen, fleur de sel, olijfolie, vruchtensap, rozemarijn, tijm, knoflook, tomaten, vastkokende aardappelen, venkelloof, versgemalen zwarte peper, zoete ui, 
zout en peper en zure kappertjes

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Mosselpilaki

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Doperwten met knoflook en zwezerik

Ingrediënten:
bot, bruine boter, citroensap, citroentijm, daslookbloemen, doperwt, druivenpitolie, erwtenscheuten, groente, kippenglacé, knoflookscheuten, oost-indische kers, roomse kervel, roomse kervelstelen, tijmolie, waterkersstelen, zout en zwezerik

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Auberginesalat / Auberginesalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, aubergine, citroensap, groene bonen, groente, guarpitmeel, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, pijnappelpitten, rode paprika, sinaasappelsap, sjalot, tijm, tomaten, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Persiana: Salade van parelgort, gegrilde bimi & za'atar

Ingrediënten:
bimi, chilipeper, citroenen, citroensap, erwtenscheuten, peper, peterselie, gemalen koriander, ui, griekse yoghurt, groenten, kerstomaat, kiemgroenten, water, olijfolie, oregano, parelgort, peper en zout, bladpeterselie, rode chilipepers, rode ui, rode uien, vruchtensap, sesamzaadjes, tijm, korianderpoeder, tomaten, yoghurtdressing en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Asperge hotdogs met wortelketchup

Ingrediënten:
appelazijn, asperge, asperges, brood, broodjes, chilipoeder, citroensap, sla, goud, groente, hotdog, ketchup, knoflook, margarine, olijfolie, olijfolie, peper en zout, olijfolie, suiker, knoflook, tijm, tijm, tomatenpuree, tomatensap, uien, witte asperges, witte ui, wortelen, wortels en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
water, bietjes, chilipoeder, citroen, citroensap, erwtenscheuten, olijfolie, groenten, hummus, ingemaakte citroen, jonge rode bietjes, kikkererwten uit blik, marjolein, meirapen, olie, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rosé, vruchtensap, tahin, tijm, knoflook, tijm, kurkumapoeder, venkel, kruiden, peper, versgemalen zwarte peper, wortels, zeezout, 
zout en peper en zuring

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Geroosterde knolgroenten met vincotto

Ingrediënten:
aardperen, boter, broodje, citroensap, dressing, groenten, kruiden, maggi, olie, olijven, sla, steak, tijm, knoflook, varkensvlees, verjus, vlees, walnoten, water en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Welke supermarkt heeft de lekkerste: maaltijdsalade geitenkaas

Ingrediënten:
appel, appelsap, appelstroop, appelwijnazijn, azijn, basilicum, citroensap, dressing, eiwitten, extra vierge olijfolie, gedroogde tomaat, geitenkaas, geitenmelk, groente, honing, knoflook, komkommer, komkommer, kruiden, kruiden en specerijen, kurkuma, maïszetmeel, majoraan, olijfolie, oregano, pasta, plantaardige olie, raapolie, raapzaadolie, rode appel, spinazie, stremsel, suiker, tarwegriesmeel, tijm, tomaat, tomaten, veldsla, vet, volkoren pasta, walnoten, water, zachte geitenkaas, zoetstof, zongedroogde tomaatjes, zongedroogde tomaten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tabouleh met geitenkaas en za’atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenrasp, citroensap, dressing, geitenkaas, groenten, koolrabi, koriander, kruiden, extra vierge olijfolie, olijfolie extra vierge, peen, peper en zout, peterselie, tabouleh, veldsla, water en wortels

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Lentesalade van tuinbonen en doperwten

Ingrediënten:
amandelen, bernagiebloemen, bindsla, basilicum, munt, blanke amandelen, citroen, doperwten, erwtenscheuten, gedroogde munt, gehakt, amandel, geitenkaas, gerst, extra vierge olijfolie, groenten, grof zout, ingemaakte citroen, water, olijfolie, parelgerst, rosé, vruchtensap, zout, tuinbonen, kruiden, versgemalen zwarte peper, citroensap, water, zachte geitenkaas, zeezoutvlokken, zout en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Lentesalade van tuinbonen en doperwten

Ingrediënten:
amandelen, bernagiebloemen, bindsla, basilicum, munt, blanke amandelen, citroen, doperwten, erwtenscheuten, gedroogde munt, gehakt, amandel, geitenkaas, gerst, extra vierge olijfolie, groenten, grof zout, ingemaakte citroen, water, olijfolie, parelgerst, rosé, vruchtensap, zout, tuinbonen, kruiden, versgemalen zwarte peper, citroensap, water, zachte geitenkaas, zeezoutvlokken, zout en zwarte peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Haal meer recepten op...