313 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotereigemberkaneelknoflookkruidenlauriermelkolijfoliepeperpeterselierijstspecerijensuikertijmuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geurig kerriepoeder

Ingrediënten:
fenegriek, kaneelstokje, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala uit Kasjmir

Ingrediënten:
anijszaad, fenegriekzaad, gemalen foelie, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, laurier, nootmuskaat en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Hachee met kruidnoten

Ingrediënten:
appelstroop, boter, jeneverbessen, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, laurierblaadjes, nootmuskaat, quatre épices, speculaas, uien en water

Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Kippenleverpaté

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenlever, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, boter, port, room, sjalot, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Varkensvleespasta - rillettes

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, quatre épices, sjalot, varkensvet, verse tijm, varkensbuik, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Recept uit The naked chef:

Broodsuas

Ingrediënten:
boter, broodkruim, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, room en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Moksimarinade

Ingrediënten:
cayennepeper, ketjap, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, paprikapoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala II

Ingrediënten:
foelie, gedroogde rozenblaadjes, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, venkelzaad, zwart komijnzaad, zwarte peperkorrels en zwart kardemomzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

parelhoen met saffraan-notensaus

Ingrediënten:
amandelen, brood, citroensap, fino sherry, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, parelhoen, saffraandraadjes, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Hachee met spruitjes

Ingrediënten:
bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
boter, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, tarwebloem, ui, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Pato con peras

Ingrediënten:
amandel, eend, gemalen kruidnagel, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, nootmuskaat, olijfolie, peer, pimentón, pure chocolade, sjalot, tijm, volle zoete sherry en worteltjes

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Drinken uit Home Made winter:

Mulled wine

Ingrediënten:
gin, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, laurier, mandarijn, nootmuskaat, rode wijn, steranijs en suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamsragout Avignon - daube avignonnaise

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, kruidnagel, lamsschouder, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, vet spek, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...