66 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroensapkorianderkruidenlauriermuntolieolijfoliepepertijmtomaattomatenpureeuiwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, suiker, tomaten, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Focaccia (met drie soorten beleg)

Ingrediënten:
bakkersmeel, blauwe druiven, bloem, fijne kristalsuiker, geitenkaas, grof zeezout, grof zout, instantgist, kalamataolijven, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, mineraalwater, olijfolie, peterselie, rode ui en venkelzaad

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Groene gazpacho

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, griekse yoghurt, groene chilipeper, groene paprika, jonge spinazie, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, sherryazijn, suiker, walnoten, water, witbrood, witte peper, zout en zuurdesembrood

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Auberginesaus

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, groentebouillonblokje, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, pomodori, rode chilipeper, rode wijn, saffraanpoeder, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Civet à la Flamande

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, bruine suiker, champignons, cognac, gerookt spek, hazenbillen, hazenbloed, hazenpoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode bessengelei, rode wijn, suiker, toast, vet spek, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hazenpeper

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bouquet garni, champignons, cognac, gerookt spek, hazenbillen, hazenbloed, hazenpoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, suiker, toast, vet spek, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Focaccia (met drie soorten beleg)

Ingrediënten:
bakkersmeel, blauwe druiven, bloem, fijne kristalsuiker, geitenkaas, grof zeezout, grof zout, instantgist, kalamataolijven, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, mineraalwater, olijfolie, peterselie, rode ui en venkelzaad

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Court-bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliestengels, preiwit, suiker, tijm, venkel, water, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

schotel van witte bonen en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, fasolia gigantes, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gladde peterselie, knoflook, kristalsuiker, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, tomaten uit blik, uien, water, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Gewürz-Kurbis-Couscous / Kruiden-pompoencouscous

Ingrediënten:
agavesiroop, bouillon, butternutpompoen, citroensap, couscous, hokkaidopompoen, knoflook, margarine, olie, olijfolie, peterselie, radicchio, sinaasappelsap, sjalotten, suiker, vijfkruidenpoeder, walnoten, water, williams peer, witte wijn en zout

Soort:
vegan / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paprikasalade met pecorino

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, pecorino, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, tijm, water, waterkers en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vlaamse bouilli

Ingrediënten:
aardappelen, aardappelzetmeel, arrowroot, bouquet garni, grof zeezout, knoflook, kruidnagels, laurier, mosterd, peper, peperkorrels, peterselie, prei, room, runderribstuk, selderij, suiker, tijm, ui, water, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees / bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde kool

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Haal meer recepten op...