137 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieboterbruine basterdsuikerbruine suikereigemberknoflookkomkommerkorianderzaadlaoslimoensapolieolijfoliepeperrode chilipeperrode uisambal oelektomaatwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsfilet met pinda's, kokosmelk en salsa van rode ui

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gestoomde rijstrolletjes

Ingrediënten:
citroensap, droge sherry, gedroogde chinese champignons, koriander, kropsla, lente ui, lichte sojasaus, munt, rode peper, ronde rijstpapiervellen, suiker, tahoe, wijnazijn en winterwortel

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Glasnoedelsalade met garnalen en gerookte zalm

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons petits, chilipuree, citroensap, fijne suiker, gerookte zalm, glasnoedels, komkommer, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, peper, scampi, sjalot, witlof en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Doubles

Ingrediënten:
barra’s, bruine suiker, citroensap, groene peper, ui, kerrie, kikkererwten, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, knoflook en zonnebloemolie

Keuken:
Trinidad en Tobago
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Aspergecurry

Ingrediënten:
citroensap, amandel, geklaarde boter, groene asperges, kerriepoeder, peper, pul biber, rode ui, suiker, korianderpoeder, mosterdzaad en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Thaise salade van komkommer en kruiden

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, knoflookbieslook, komkommer, rode ui, suiker, thaise vissaus, verse basilicum, verse koriander, verse munt en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Oshi tos kadu - Gevulde pompoen

Ingrediënten:
citroensap, koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, ui, zout en zure appels

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vegan
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Fluke Ceviche

Ingrediënten:
basilicum, jalapeñopeper, citroenolie, citroensap, espelettepeper, koriander, limoensap, munt, olijfolie, suiker, tomaat, rode ui, zeezout, zomerbot en zomerbotfilet

Soort:
vis
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Pinda vulkaan

Ingrediënten:
bladselderij, bruine suiker, champignons, citroengras, citroensap, gember, ei, gemalen koriander, gemberpoeder, ketchup, ketjap, kokosmelk, korianderzaad, laos, olijfolie, pindakaas, prei, rijst, sojasaus, uien en water

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterdepaprikachutney

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, geroosterde paprika uit pot, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, limoensap, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide garnalen met boontjes - rawon makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, goela djawa, jumbogarnalen, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, peper, sambal trassi, sperziebonen, ui, verse garnalen, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Noedels:

Koude sobanoedels met kreeftsalade

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipeper, citroengras, citroensap, koriander, kreeft, lente-ui, limoensap, mizuna, pindaolie, rijststokjes, rucola, sla, sobanoedels, spinazie, vissaus, waterkers en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles
Haal meer recepten op...