181 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroencourgettedragoneiknoflookmosterdmuntolijfoliepeperrode uisjalottijmtomaatuivruchtensapwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kruiden-vinaigrette

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, kervel, knoflook, oregano, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla met gemengde kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, honing, mesclun, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Morieljes met boterbonen, tomaten en zoete kruiden

Ingrediënten:
boterbonen, citroensap, kerstomaat, knoflook, morieljes, olijfolie, olijfolie extra vergine, rode ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dille, verse dragon, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Zeelt met kruiden - tinca alle erbe

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, groene olijven, olijfolie, peper, sjalot, verse basilicum, verse bladpeterselie, majoraan, verse tijm, voorgeweekte stokvis, wortel, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hart met kruiden - cuore agli aromi

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, hart, knoflook, olijfolie, pancetta, peper, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse salieblaadjes, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalkoenbout met kruiden - coscia alle erbe aromatiche

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalkoenbout, olijfolie, peper, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dragon, majoraan, verse munt, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rijstring met zalm

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, cherrytomaten, citroensap, doperwten, gezouten kappertjes, olijfolie, peper, bladpeterselie, veldsla, zalm uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Basisrecept aardappelsalade

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, kervel, kruimige aardappels, lavas, olijfolie, peterselie, wijnazijn en 
zout en peper

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / buffet / bijgerecht uit Hoe te eten:

Groene salade met sperziebonen

Ingrediënten:
azijn, basilicum, citroensap, citroenschil, kropsla, little gem, mosterd, olijfolie, peterselie en sperziebonen

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Salsa verde

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dragon, kappertjes, gemalen komijn, koriander, korianderzaad, olijfolie en bladpeterselie

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Tagliatelle met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, bladpeterselie, bliktomaten, citroensap, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en pastadeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...