72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembroodjegroentehamburgersknoflookkruidennotenolieolijfoliepaneermeelpeperpeterselierijstspecerijensuikertarwetomaatuivleesvleesvervangerwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Gado-Gado

Ingrediënten:
aardappel, bananenblad, bloemkool, ei, eieren, ei, gefruite uitjes, groenten, ijsbergsla, katjangsaus, komkommer, komkommer, kroepoek, ijsbergsla, lente-ui, lente-uitjes, pindakaas, pinda’s, rijst, sperziebonen, taugé, vet, water, water, wijn, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bogrács gulyás - Goulashsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, karwijzaad, knoflook, paprikapoeder, rode paprika, runderlappen, scherp paprikapoeder, spekvet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Koude gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, komkommer, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaat, ui, verse worst, vinaigrettesaus, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Koken voor elke dag:

Rijstkroketten

Ingrediënten:
eieren, gemalen kaas, groentebouillon, kervel, laurier, nootmuskaat, paneermeel, peper, peterselie, rijst, rode paprika, room, ui, vetstof en zout

Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevuld kalkoenfiletgebraad met paprika's

Ingrediënten:
champignons, eierdooiers, kalkoenfiletgebraad, kippenbouillon, olie, paneermeel, paprikapoeder, paprika's, peper, peterselie, room, salie, sjalotje, ui, vetstof, vleestomaten en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Provençaalse taartjes

Ingrediënten:
bieslook, bladerdeeg, bloem, champignons, eieren, gehakt, nootmuskaat, peper, rode paprika, tabasco, ui, vetstof en zout

Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Spiegelei met paprikasaus

Ingrediënten:
bieslook, brood, eieren, groentebouillon, maïszetmeel, olijfolie, peper, rode paprika, tomaten, tomatenpuree, ui, vetstof en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Karen van Winkel, Lynn de Schuyter en Sieglinde Michiel - Bake Off Vlaanderen

Snack of tussendoortje uit Bake Off Vlaanderen:

empanadas met aardappel en chorizo

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, boter, chorizo, eigeel, komijn, margarine, melk, olijfolie, peper, gerookt paprikapoeder, rode paprika, ui, water en zout

Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Chinese kip

Ingrediënten:
eieren, ui, kipfilets, kippenbouillon, tomatenpuree, olie om te frituren, olijfolie, peper, rode paprika, rode wijnazijn, sojasaus, suiker, water en zout

Haal meer recepten op...