24 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelappelazijnbalsamicoazijnbotercitroensapgroentejeneverbeskaneelkaneelstokjeknoflookkruidnagellauriermelknootmuskaatoliepeperrode koolrundergehakttomatenpureeuiwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, jeneverbes, kaneel, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, rode kool, rode wijn, suiker en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
rijst / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Rode kool

Ingrediënten:
aardappel, appel, ganzenvet, jeneverbes, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, piment, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, ui, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Rode kool

Ingrediënten:
aardappel, appel, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, pimentkorrels, reuzel, rode bosbessen, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, ui, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Kruidige rode kool

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, rode kool, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ouderwets lekkere rode kool

Ingrediënten:
appel, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, rode kool, rode wijn, roomboter, suiker, ui, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gestoofde rode kool met kastanjes

Ingrediënten:
azijn, cranberrycompote, suiker, honing, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadjes, rijst, rodekool, rode wijn, roomboter, tamme kastanjes, ui en 
zout en peper

Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Wortels & Knollen

Ingrediënten:
aardappelen, alcohol, bier, bieten, engelwortel, gember, groenten, jeneverbes, licht bier, likeur, pastinaak, pastinaken, priklimonade, suiker, uien, vermout, wijn, wodka, wortel, wortelgroenten, wortels en zoethout

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Jachtschotel met rodekool

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, gemalen kruidnagel, handappels, kaneel, kruimige aardappels, maïzena, melk, paneermeel, paprikapoeder, rode kool, rodekool, rode wijn, rundergehakt, suiker, uien, water, 
zout en peper en zure appels

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, gedroogde paddestoelen, komijn, reuzel, rode wijn, suiker, ui, vlees, vleesbouillon, worst, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wilde eend met pruimensaus en rodekool

Ingrediënten:
appel, boter, bruine suiker, citroensap, eendenborstfilet, gedroogde pruimen, gemalen steranijs, karwijzaad, ketjap, kippenbouillon, koriander, peper, pruimen, rodekool, rode wijn, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoetzure rodekool met appel

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, peper, plantaardige olie, rodekool, rode wijn, rozijnen, suiker, ui, water, wijnazijn, zout en zure appels

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / groenten en aardappels
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Rodekoolsalade

Ingrediënten:
appel, azijn, blauwe druiven, cayennepeper, citroensap, komijnpoeder, olie, rode kool, rode wijn, suiker, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Italiaanse stoofpot

Ingrediënten:
groente, laurierblaadjes, rode wijn, rundergehakt, rundvlees, selderij, suiker, knoflook, tomatenpuree, tuinkruiden, verse peterselie, verse tijm, boter en water

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Italiaanse stoofpot

Ingrediënten:
groente, laurierblaadjes, rode wijn, rund, rundergehakt, rundvlees, selderij, suiker, knoflook, tomatenpuree, tuinkruiden, verse peterselie, verse tijm, boter en water

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Aardpeer: winters en veelzijdig

Ingrediënten:
aardpeer, aardperen, artisjok, bloemen, geitenkaas, groente, groenten, paddenstoelen, rode wijn, rood fruit, rozijnen, suiker, topinamboer, walnoten, wijn, zonnebloem en zout