49 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroenraspcitroenschildroge witte wijneifruitgroentebouillonkaneelstokjeknoflookkruidenlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterselieslagroomuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Warme yoghurtsoep met kipdraden en maïskorrels

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, kipfilet, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, laurier, maïskorrels, maïzena, rode chilivlokken, tijm, turkse yoghurt, ui en witte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Surf & turfgumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, droge worst, groene paprika, garnaal, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, laurier, okra, olijfolie, peterselie, tabasco, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Shepherd's pie vs milkman's pie

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, goudse kaas, john smith's, kalfsgehakt, kastanjechampignons, kippenbouillonblokje, kookroom, laurier, melk, olijfolie, tijm, ui, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

geroosterde kalkoen gevuld met zwart fruit

Ingrediënten:
amandelen, bloedworst, bloem, bouillon, broodkruim, citroenrasp, doorregen spek, ei, gedroogde pruimen, gedroogde tijm, gemalen zwarte peper, kalkoen, kalkoenlever, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, pernod, rijst, rode druivensap, rozijnen, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Nierragout

Ingrediënten:
bloem, bouillon, citroen, kruidnagel, lam, laurier, sherry, tijm, ui en varken

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Zure aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, citroenrasp, doorregen spek, kappertjes, laurierblad, marjolein, tijm, ui, verse peterselie, wijnazijn, zout, zure augurken en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gebraden lamsbout met een korst van knoflook en kruiden

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, droge sherry, fino sherry, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsvlees in schapenyoghurt

Ingrediënten:
bruine ui, citroenrasp, citroensap, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lamskotelet, laurierblad, manzanilla, olijfolie, rode ui, schapenyoghurt, verse munt, oregano, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees marengo - veau marengo

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, citroen, droge witte wijn, gezeefde tomaten, kalfsschouder, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, snijpeterselie, ui, verse dragon, verse peterselie, verse tijm, wortel, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Gebraden kip

Ingrediënten:
bessenjam, bleekselderij, bloem, citroen, kip, kippenbouillon, knoflook, kruidenboter, laurier, rozemarijn, tijm, ui, wijn en wortel

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ossenstaart en donker bier, appel en aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Paddenstoelensoep

Ingrediënten:
appel, basmatirijst, ciabatta, citroen, groentebouillon, kastanjechampignons, kippenbouillon, knoflook, krulpeterselie, olijfolie, portobellopaddestoelen, slagroom, stilton, tijm, truffelolie, ui en walnoten

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Varkensfilet met marsala

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, citroentijm, extra vierge-olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen koriander, kippenbouillon, marsala, olijfolie, rode ui, salie, savooiekool, slagroom, snijbiet, varkensfilet, zilvervliesrijst en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Varkenshaasbiefstukjes met cantharellensaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, rode ui, room, sjalot, spitskool, tijm, varkenshaasbiefstukjes, verse cantharellen en witte wijn

Soort:
vlees
Haal meer recepten op...