35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbieslookbotercayennepepergaram masalagemberpoederkerriepoederkomijnpoederkomijnzaadkomkommerolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliespecerijentomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Ketchupcurry met kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde chilivlokken, gember, kerriepasta, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, tomatenketchup, ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Dressings (diverse variaties)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, gemberwortel, honing, karnemelk, kikkererwten, knoflook, komijn, korianderblaadjes, mayonaise, mirin, misopasta, parmezaanse kaas, peper, rijstazijn, sesamolie, tahin, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Geroosterde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemberpoeder, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peper, peterselie, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tagine met sardinegehaktballetjes

Ingrediënten:
azijn, citroensap, gemberpoeder, rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Beignetjes van zwartoogbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, peper, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

11 koude boteringredienten

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, dille, dragon, gemberwortel, groene olijven, kappertjes, kervel, knoflook, koriander, lente ui, limoenrasp, paprikapoeder, peer, peper, perzik, peterselie, pruim, rozemarijn, salie, sojasaus, tijm, wasabipoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeewiersalsa

Ingrediënten:
arame, cayennepeper, chilivlokken, citroensap, gemberwortel, hijiki, jalapeños, knoflook, komkommer, koriander, lente ui, peper, rettich, rijstazijn, rode ui, thaise pepers, wakame en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Wok met rundvlees

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, coconut aminos, enoki, gember, ghee, groene paprika, kastanjechampignon, knoflook, kokosolie, koriander, lendebiefstuk, lente-ui, limoensap, oesterzwam, peterselie, reuzel, sesamolie, shiitake, shiratakinoedels, taugé, vissaus, zout en zwarte peper

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux olives - Kip met olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, gezouten citroen, groene olijven, kip, knoflook, koriander, peper, roodbruine marokkaanse olijven, saffraanpoeder, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...