383 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergembergemberpoederkaneelstokjeknoflookkomijnzaadkorianderkruidenkurkumanootmuskaatolijfoliepeperrijstspecerijensteranijssuikeruivetwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Koekkruiden

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Tajine kruidenmix

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Specerijen voor kipbiryani

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kaneelstokje, kardemomzaad, kruidnagel en gember

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Garam masala

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Basisrecept uit Maak van de noot een deugd:

Koek- en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijszaad, gemberpoeder, kaneel, kardemom, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, piment en witte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardamom, kaneelblad, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardamom en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, kardamompeulen, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, pimentkorrels en saffraandraadjes

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geurig kerriepoeder

Ingrediënten:
fenegriek, kaneelstokje, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Currypulver - Kerriepoeder

Ingrediënten:
gedroogde curryblaadjes, gedroogde piri piri pepers, gemberpoeder, kaneelstokje, kardamompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel en kurkuma

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Baharat

Ingrediënten:
gemalen piment, kaneelstokje, kardemompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, muskaatnoot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Bhruchi-currypoeder

Ingrediënten:
chana dal, gedroogde rode goa-peper, gemalen foelie, gemalen kurkuma, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, nootmuskaat, witte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
alligatorpeper, allspice, gedroogde chilipeper, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, peperkorrels, zwart, gedroogde rozenknopjes, staartpeper, steranijs en turmericpoeder

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Indies Spice Blend

Ingrediënten:
cayennepeper, foelie, kaneelstokje, karwijzaad, korianderzaad, kruidnagel, peperkorrels, zwart, szechuanpeper, sinaasappelzest, steranijs, turmericpoeder en vanillemerg

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Ras el hanout à la Zoubida

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gedroogde rozenknopjes, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, meska, nootmuskaat, paradijskorrels, pimentkorrels, steranijs, tellicherrypeper, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gekruide vijgen

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gemberpoeder, gemalen koriander, kaneel, kruidnagels, sinaasappelschil en vijgen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Garam masala

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kaneelstokje, kardamompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, rode chilipeper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pain d'epices powder

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, gesproeidroogd honingpoeder, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, sinaasappelzest, steranijs en zout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Haal meer recepten op...