45 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbasilicumbleekselderijbloembotercitroendillegroenteknoflookkomkommerkorianderkruidenlauriermuntpeterseliesjalottijmtomaatuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Zingende prei

Ingrediënten:
citroensap, groente, mosterd, olijfolie, peper, prei, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik in sherry

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroensap, kippenbouillon, laurierbladeren, olijfolie, peper, prei, sherry, tomaat, water, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van kreeft en meloen

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, gemalen roze peperkorrel, kanteloepmeloen, kreeft, olijfolie, prei, sla, sperziebonen, ui, verse bieslook, verse dille, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Belgische kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, brood, citroensap, eierdooier, kip, mergpijp, olijfolie, peper, prei, wortel en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Vissoep met poon

Ingrediënten:
boter, citroensap, garnalen, knoflook, korianderkorrels, krabben, laurier, olijfolie, peper, pernod, pieterman, poon, prei, rode poon, roodbaars, rozemarijn, saffraan, schelvis, sinaasappelschillen, sinaasappelvruchtvlees, sjalot, tabasco, tijm, tomaten, venkel, verse tomatenpuree, waterui, wijting, witte wijnfond, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenhoofdkaas met sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heekpakketje met linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, citroensap, droge witte wijn, groene linzen, heekmoten, knoflook, koriander, olijfolie, olijfolie extra vierge, peper, peterselie, prei, rode linzen, venkel, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Waterzooi met tamme eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
water, bietjes, chilipoeder, citroen, citroensap, erwtenscheuten, olijfolie, groenten, hummus, ingemaakte citroen, jonge rode bietjes, kikkererwten uit blik, marjolein, meirapen, olie, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rosé, vruchtensap, tahin, tijm, knoflook, tijm, kurkumapoeder, venkel, kruiden, peper, versgemalen zwarte peper, wortels, zeezout, 
zout en peper en zuring

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Prakpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappels, citroensap, groente, olijfolie extra vergine, peterselie, rucola, peper en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Couscous met garnalen en chermoula

Ingrediënten:
boter, citroensap, gemberpoeder, groente, groentebouillon, hele rietsuiker, knoflook, koriandergroen, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, reuzengarnalen, rozijnen, soft abrikozen, wortel, wortelgroen en zout

Soort:
vegetarisch / couscous / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla

Ingrediënten:
asperges, citroensap, dille, groente, olie, peper, peterselie, room, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...