50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbloemcitroensapeigemberpoederkaneelstokjeknoflookkruidnagellaurierlaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepoedersuikerspecerijensuikertomaatuiwaterzeezoutzonnebloemoliezoutzuivelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zwemkrab met zoete zwarte-pepersaus, okra en met kaneel ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
anijssterren, banaansjalot, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde garnalen, gerookte pancetta, grof zeezout, kaneelstokjes, kerrieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, maïzena, mirin, oestersaus, okra, rijstazijn, rode chilipeper, sake, witte misopasta, zonnebloemolie, zwarte peper, zwarte peperkorrels en zwemkrabben

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zoete tomatenjam

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, kaneel, knoflook, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kwartels gevuld met couscous, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Panforte - Chocoladetaart met vruchten en noten

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, honing, kaneel, kristalsuiker, kruidnagel, poedersuiker en witte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Kippenlevertjes met druiven op geroosterd brood

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwe druiven, boter, chilivlokken, druivensaus, gemalen komijn, kaneelstokje, kippenlever, korintische wijnazijn, kristalsuiker, laurierblad, olijfolie, pekmez, peterselie, ui, witte wijnazijn, zout, peper en zout, zuurkruid en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Fazant met gekruide zuurkool en kweepeer

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, ganzenvet, gevogeltebouillon, jeneverbes, jonagold appel, kaneelstokje, karwijzaad, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, laurierblad, peper, ui, witte wijn, zout, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeebaars met bittere sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, kaneel, laurierblad, olijfolie, sevillasinaasappels, sinaasappelrasp, suiker, verse tijm, zeebaarsfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Patrijs met chips van Bloemendaalse kool

Ingrediënten:
bessen, bloemendaalse kool, boter, gember, groene kruiden, kaneel, patrijs, peper, peperkorrels, roze peperkorrels, sinaasappelsap, spek, suiker en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Notencouscous met vis

Ingrediënten:
amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van rode bietjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, grove mosterd, kaneelstokje, kruidnagel, peperkorrels, rode biet, sjalot, suiker, vleesbouillon en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroenzest, ei, gist, hazelnoot, kaneel, kardemompoeder, melk, witte peper, poedersuiker, boter, rozijnen, rum, gekonfijte sinaasappelschil, suiker en vanillesuiker

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Haal meer recepten op...