50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijcitroensapgroentehoningknoflookkomkommerkruidenlaurierolijfoliepeterseliespecerijensuikertijmtomaatuivetwaterwitte wijnazijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Bijgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Paprika met zuurkool

Ingrediënten:
azijn, blauwe druiven, groene paprika, olie, paprikapoeder, rode druiven, rode paprika, suiker, witte peper, zachtzure appel, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Zuidelijk varkensvlees & coleslaw

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, collard greens, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, mayonaise, munt, olijfolie, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, varkensschouder, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pljeskavica

Ingrediënten:
aubergine, groenten, half-om-halfgehakt, mild paprikapoeder, pitabroodjes, rode peper, olijfolie, zout, uien, wittewijnazijn, zure room en zwarte peper

Keuken:
Servisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pastasalade Met Bloemkool, Olijven En Ingemaakte Groenten

Ingrediënten:
andijvie, ansjovis, azijn, bindsla, bloemkool, dressing, groene olijven, groenten, italiaanse groenten, water, water, olie, olijfolie, olijven, paprika, pasta, rigatoni, sla, water, wittewijnazijn, zout, 
zout en peper, zwarte olijven zonder pit en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Pompoenpisto

Ingrediënten:
fijn zeezout, gemalen komijn, groente, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, passata, peper, pijnpitten, pompoen, rode paprika, ui, oregano, verse rozemarijn, zoete rodewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Gemengde salade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, komkommer, munt, peterselie, rode ui, rodewijnazijn, rucola, sla, tijm, tomaat, witte kool, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Russische borsjtsj

Ingrediënten:
aardappel, bietjes, bleekselderij, bruine suiker, dille, groene paprika, laurier, peperkorrel, soepvlees, tomaten in blik, uien, wijnazijn, witte kool, wortel, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Koolsla

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele ui, groene paprika, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Alexandrijnse pompoen

Ingrediënten:
azijn, courgette, dadel, garum, groente, honing, komijn, korianderzaad, munt, olijfolie, peperkorrels, pijnappelpitten, pompoen, witte defrutum en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Patrijzen "Kayserberg"

Ingrediënten:
appel, azijn, basilicum, knoflookpoeder, olie, paprika, patrijs, peper, peterselie, rauwe ham, rode wijn, spek, tijm, tomaten, zout en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla

Ingrediënten:
asperges, citroensap, dille, groente, olie, peper, peterselie, room, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Gestoofde sla

Ingrediënten:
azijn, doperwten, dragon, groente, kropsla, olijfolie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Auberginesalat / Auberginesalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, aubergine, citroensap, groene bonen, groente, guarpitmeel, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, pijnappelpitten, rode paprika, sinaasappelsap, sjalot, tijm, tomaten, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Filderkraut mit Fleckerln / Spitskool met deegruiten

Ingrediënten:
boter, doorregen spek, fruitazijn, ganzenvet, groente, karwijzaad, knoflook, noedeldeeg, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spitskool, suikerklontjes, ui, varkensbraadsaus, varkensvet, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Haal meer recepten op...