74 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloemcitroencitroensapeigraangroenteknoflooklaurierbladmelknootmuskaatolieparmezaanse kaaspeterselierozemarijnspinazietijmuiwaterwilde rijstwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Snijbiet

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, boter, cantharellen, doorregen spek, gevogeltefond, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snijbietblad, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Rodelinzensoep met snijbiet

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen komijnzaad, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, rode linzen, rode ui, snijbiet, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

rodelinzensoep met snijbiet

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen komijnzaad, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, rode linzen, rode ui, snijbiet, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Maaltje van snijbiet of warmoes

Ingrediënten:
boter, grove mosterd, knoflook, koemelkkaas, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, olie, peper, snijbiet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem 2 notities

Lunch / avondmaal uit Jeruzalem:

Gespleten tarwe & snijbiet met granaatappelmelasse

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, kippenbouillon, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, prei, snijbiet, tarwekorrels, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Snijbiet- of spinazie-omelet - troucha

Ingrediënten:
boter, ei, knoflook, olijfolie, peper, snijbiet, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Soep van kikkererwten, snijbiet en porcini

Ingrediënten:
boter, extra vierge-olijfolie, gedroogde porcini, harde geitenkaas, kikkererwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pruimtomaten uit blik, rozemarijn, snijbiet, spinazie, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Stoofpot van snijbiet, kikkererwten en tamarinde

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, koriander, korianderzaad, olijfolie, rondkorrelrijst, snijbiet, tamarindevruchtvlees, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / nagerecht uit Provence:

Taart van snijbiet, appel en rozijnen - tourte de blettes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine rum, citroenrasp, cox orange, ei, golden delicious, goudrenet, kristalsuiker, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, poedersuiker, rozijn, snijbietblad, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Gözleme

Ingrediënten:
bosui, boter, feta, klaproosblad, malve, olijfolie, paardenbloemblad, peper, piment, platbrooddeeg, rucola, snijbiet, water, zout en zuring

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner uit De dikke vegetariër:

Gevulde omelet met groenten

Ingrediënten:
andijvie, boerenkool, boter, ei, gerookte tofu, melk, olijfolie, room, snijbiet, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Noedelsoep met rundvlees

Ingrediënten:
biefstuk, bladgroente, coconut aminos, ei, gember, ghee, kastanjechampignon, kelpnoedels, knoflook, kokosolie, koriander, lente-ui, olijfolie, paksoi, peterselie, shiitake, snijbiet, sriracha, vissaus, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quiche met groente

Ingrediënten:
andijvie, boerenkool, boter, ei, halfvolle room, hartig korstdeeg, melk, olijfolie, room, snijbiet, spinazie, tijm, waterkers, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsborst met kruiden - petto alla maionese

Ingrediënten:
boter, ei, gekookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, snijbiet, uitgebeende kalfsborst, verse basilicum, verse bladpeterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / kalfsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paastaart - torta pasqualina

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, slagroom, snijbiet, majoraan en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Groene-groentetaart - torta di erbette e carciofi

Ingrediënten:
artisjok, bloem, boter, citroensap, groene bladgroenten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, raapstelen, snijbiet, spinazie, ui, verse marjoraan, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli di erbe con salsa di noce - Kruidenravioli met walnootsaus

Ingrediënten:
basilicum, borageblad, boter, broodkruim, ei, eierpastadeeg, jonge brandnetels, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, peterselie, ricotta, rozemarijn, salie, snijbiet, spinazie, tomaten, walnootpasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met spinazie of andere bladgroente

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, postelein, rijst, snijbiet, spinazie, ui, zout en zuring

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...