37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelazijnappelsapbloembloemkoolboterbruine suikercayennepepercitroeneigemberknoflookkomkommermosterdolieolijfoliepeperrode wijntijmuivruchtensapwitte wijnazijnwortelzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Lavendelbubbels

Ingrediënten:
azijn, bloemen, ciderazijn, citroen, citroensap, gehakt, gele rozijnen, gist, lavendel, olie, rozijnen, suiker, water, witte suiker, wittewijnazijn en zout

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Pindasaus

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ketjap benteng manis, knoflook, melk, pindakaas, sambal oelek, suiker, ui, water, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Fijne kerrieharing

Ingrediënten:
azijn, bessengelei, bismarckharing, citroensap, engelse kerrie, kruidnagel, mayonaise, paprikapoeder, sinaasappel, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Komkommer en verbena

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, citroensap, eiwitpoeder, eiwitten, gedroogde verbena, gelatineblaadjes, isomalt, komkommer, maltodextrine, schapenyoghurt, slagroom, suiker, suikersiroop, verbenablaadjes, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kansas City BBQ Sauce

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gember, groene thaise chilipeper, heinz ketchup, knoflookpoeder, komijnpoeder, mosterdpoeder, tomatenpasta, uienpoeder, water, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Recept uit Wild:

Bruine saus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bruine roux, bruine suiker, citroensap, gevogelteglace, honing, mosterd, peper, rode wijn, sjalot, tijm, water, wijnazijn, wildglace en zout

Soort:
saus/dressing/jus / wild
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige citrus-misodipsaus

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, honing, limoensap, mandarijnsap, mirin, misopasta, rijstazijn, sake, sinaasappelsap, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoetzure rodekool met appel

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, peper, plantaardige olie, rodekool, rode wijn, rozijnen, suiker, ui, water, wijnazijn, zout en zure appels

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / groenten en aardappels
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / nagerecht uit Plenty:

Salade met kweepeer en dolcelatte

Ingrediënten:
appelazijn, citroensap, dolcelatte, fijne kristalsuiker, grove mosterd, kweepeer, laurier, olijfolie, pistachenoten, rode wijn, sinaasappelschil, slablaadjes, water, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Haringcocktail

Ingrediënten:
ananas uit blik, cayennepeper, citroensap, maatjesharingfilet, mineraalwater, room, selderijknol, sla, suiker, tomaat, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gebakken prei

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, citroensap, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, kappertjes, kardemompeulen, korianderzaad, olijfolie, panko, prei, rode paprika, roze peperkorrels, water, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wolfgang Kleinschmidt en Roy Fares - United states of cakes

Recept uit United states of cakes:

Lemon Meringue Cupcakes

Ingrediënten:
bakpoeder, citroenen, ei, eidooier, eiwit, boter, boter, zout, kristalsuiker, tarwebloem, vanillesuiker, citroensap, volle melk, water, wittewijnazijn en zuiveringszout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van wortel en duindoorn

Ingrediënten:
appelbalsamico, citroensap, citroentijm, citroenverbena, duindoornsap, eiwitpoeder, gelatineblaadjes, room, schapenyoghurt, suiker, ultra-sperse hv, water, wortel, wortelloof, wortelsap, yoghurtwei, zoethout, zout en zuivel

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kopkaas

Ingrediënten:
citroensap, foelie, jeneverbessen, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblad, laurierbladeren, peperkorrels, peterselie, preien, suiker, tijm, uien, varkenskop, varkenspoot, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortels en zout

Een recept uit Jurino

Recept van Antilliaans Eten:

Antilliaanse barbecue BBQ spare ribs

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, boter, bruine suiker, cayennepeper, citroensap, gemalen mosterdzaad, gemalen zwarte peper, water, ketchup, kristalsuiker, paprikapoeder, spare ribs, uienpoeder, witte wijnazijn en zout

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...