64 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobladpeterseliegriekse yoghurtknoflookkomijnpoederkomijnzaadkorianderkorianderzaadolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode chilipeperrode paprikarode uisjalotsuikerwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tomatenmayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, groene chilipeper, olie, olijfolie, rode paprika, sjalot, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Bazargan - Salade van bulghur en noten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Kansas City BBQ Sauce

Ingrediënten:
bruine suiker, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gember, groene thaise chilipeper, heinz ketchup, knoflookpoeder, komijnpoeder, mosterdpoeder, tomatenpasta, uienpoeder, water, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui en tomatenpuree

Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Romige vis-garnalencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, cocktailgarnalen, gemberpoeder, kabeljauwfilet, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, mangochutney, rode peper, roomboter, slagroom, tomatenpuree, ui en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensalade met zwarte bonen

Ingrediënten:
bindsla, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, eikenbladsla, gedroogde rode chilipeper, gedroogde zwarte bonen, groene paprika, honing, kalkoenborst, kaneelpijpje, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, limoensap, meloen, peultjes, rodewijnazijn, saffloerolie, tabasco, tijm, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche op Mexicaanse wijze

Ingrediënten:
avocado, citroensap, kerstomaat, limoen, limoensap, maistortilla, olijfolie, rode peper, rode ui, tomaat, verse koriander en zeebrasemfilet

Keuken:
Mexicaans / Peruaans
Soort:
tortilla / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous au poisson - Tunesische couscous met vis

Ingrediënten:
aardappelen, bladpeterselie, bleekselderij, brasem, chilipeper, citroensap, courgette, heek, kabeljauw, kaneel, kefta de poisson au coriandre en citron confit, koriander, kruidnagel, olie, paprikapoeder, peper, pompoen, raapjes, saffraan, schelvis, tomaten, tomatenpuree, ui, visballetjes, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Zoetzure Zwaardvis

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, slablaadjes, tomaat en zwaardvisfilet

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto alle vongole - Mosselrisotto

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, boter, carnaroli-rijst, chilipeper, citroensap, knoflook, boter, olijfolie, palourdes, peper, peterselie, schaaldierenbouillon, tapijtschelpen, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, vongole veraci, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Bloody Mary

Ingrediënten:
chilipepers, citroen, citroensap, suiker, laurierblaadjes, lende, zout, mierikswortel, pepers, peterselie, tomaat, selderijstengel, tabasco, mosterdzaad, zout, tomaten, tomatensap, ui, kruiden, water, wodka, worcestersaus en zwarte peperkorrels

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Haal meer recepten op...