39 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbotergemberketjap manisknoflookkokosmelkkomkommerkorianderlimoensapmosterdzaadolieolijfoliepalmsuikerplantaardige olierode chilipepertomaattrassiwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - singapore

Bijgerecht uit singapore:

Saté saus uit Singapore II - Singapore satay sauce II

Ingrediënten:
arachideolie, bladjan, bruine basterdsuiker, cayennepeper, citroensap, donkere chinese sojasaus, gedroogde garnalenpasta, goela djawa, knoflook, laos, limoensap, rode peper, trassi en ui

Keuken:
Aziatisch
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterdepaprikachutney

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, geroosterde paprika uit pot, groene chilipeper, jalapeños, komijn, korianderzaad, limoensap, mosterdzaad, neutrale olie, rode chilipeper en ui

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf sambal maken

Ingrediënten:
citroensap, zout, gember, knoflooktenen, water, pepertjes, rawit, rode pepers, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Appel-karamelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, cox orange, droge cider, geklaarde boter, heldere kalfsfond, peper, rode chilipeper, sjalot, suiker, vruchtenazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige auberginerelish

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, knoflook, kristalsuiker, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipepers, trostomaten en ui

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Scampisalade met mango

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, knoflook, mango, scampi, sesamzaad, sojaolie, suiker, ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesaté

Ingrediënten:
aubergine, champignons, citroensap, donkere basterdsuiker, gele paprika, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, melk, olie, olijfolie, pindakaas, rode paprika, rode peper, sjalot, tomatenketchup en zilverui

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Saté van geitenvlees: saté kambing

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, djinten, gember, groentebouillon, javaanse suiker, ketjap asin, ketjap manis, ketoembar, knoflook, koenjit, mager geitenvlees, pindakaas, santen, tamarinde, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kreeft belle-vue

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, boterbonen, citroensap, cocktailsaus, dille, eikenbladsla, jeneverbessen, knoflookolie, kreeften, mayonaise, mosterdzaad, rode chilipeper, ruwe rietsuiker, sjalot, tijm, tomaten, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Pittige bapao met kip

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, daun salam, drumsticks, gist, groene peper, ketjap manis, palmsuiker, patentbloem, rijstebloem, rode peper, sesamolie, knoflook, ui, water en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse paddenstoelen

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, citroensap, knoflook, paprikapoeder, plantaardige olie, rode peper, rode wijn, shii-takes, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / paddenstoelen
Haal meer recepten op...