82 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobotergehaktgemalen komijngemberkerstomaatknoflookkomijnkorianderzaadkurkumalimoenolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikarode uisuikertomatenpureevruchtensapwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Carnitas

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gedroogde oregano, gedroogde rode peper, kippenbouillon, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoensap, oude geraspte kaas, sla, tomaten, tortilla's, ui, varkensschouder en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde tofu-spiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, olijfolie, paprika, rode ui, stevige tofu, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde verse kaas

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, paprika, rode ui, tomaat, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djinten, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, komkommer, koriander, laos, maïsolie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masalasaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, garam masala, gemberpasta, groene chilipeper, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflookpasta, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, mascarpone, plantaardige olie, slagroom, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui en tomatenpuree

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Chai-kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, geelwortelpoeder, gember, groene kardemompeulen, groene pepers, kerstomaat, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, lente-ui, plantaardige olie, suiker, thee engelse melange, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Tadka dhal

Ingrediënten:
chilipepers, citroensap, geelwortelpoeder, gele linzen, gember, groene kardemompeulen, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, lente-ui, plantaardige olie, suiker, zout, zwarte kardemonpeulen en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Haal meer recepten op...